El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López vol saber com fa Govern el control financer per garantir un bon ús de les subvencions que s’atorguen a les federacions i altres entitats esportives. Per això, ha presentat una demanda d’informació mitjançant la qual vol accedir als protocols que s’empren per fer aquest seguiment, dades que, al seu entendre, poden ser importants de cara al treball que s’ha de fer amb el projecte de llei de l’esport, ja en mans de la comissió legislativa que l’ha d’abordar.

En l’escrit tramitat aquest dimarts a Sindicatura, el parlamentari socialdemòcrata demanda, en primer lloc, que se li faci arribar “els protocols amb els quals Govern realitzar el control financer sobre les entitats i federacions esportives que perceben subvencions”, així com “les instruccions o criteris que se’ls demana per fer aquest seguiment”. En segon terme, López sol·licita “els criteris (…) sota els quals es realitzen auditories” als beneficiaris dels ajuts i, si existeixen, “els protocols i la documentació que es demana a aquelles )…) que percebin subvencions més elevades”.

El conseller general també vol saber si en els darrers anys s’ha produït algun bloqueig en la transferència dels ajuts per incompliment dels requeriments legals. Si és així, demana que se li faci arribar “l’expedient complet del cas així com la solució finalment acordada”. López també sol·licita la “relació de les entitats i federacions que, el dia d’avui, han presentat els seus tancaments sobre l’exercici 2017, així com aquelles que no han fet fins ara” i també una llista d’aquelles que “tinguin un deute bancari més enllà del destinat al funcionament normal”.

López ha argumentat la presentació de la demanda d’informació tot recordant que “està a tràmit parlamentari la nova llei de l’esport”. Segons ha apuntat, la documentació sol·licitada pot aportar “una informació important” de cara al treball del text en comissió, especialment per “poder conèixer de quina manera es controlen aquestes subvencions”.

Text PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada