lopezEl conseller del Partit Socialdemòcrata (PS) i president del grup mixt, Pere López, ha advertit a Govern i també a la UIF i a l’INAF que els ciutadans estan perdent la confiança en la seva actuació a l’hora d’abordar l’afer BPA. D’una banda, ha indicat, per l’incompliment continu dels terminis marcats per a les diferents etapes de la resolució del cas. De l’altra, per la resistència a facilitar informació que ajudi a aclarir la situació.

“S’està abusant de la paciència i la bona fe dels ciutadans i dels empresaris”, ha denunciat el parlamentari, tot recordant que “avança el calendari, els terminis es van incomplint, arriben les dates límits i ningú dóna explicacions”. Com a exemple d’aquesta afirmació ha posat sobre la taula que “l’informe de Price Waterhouse Cooper havia d’estar el 5 de juny, segons declaracions del ministre Cinca”. En canvi, “han passat quatre mesos, s’han aplicat nous criteris i ningú explica res”. La conseqüència és, apunta, que “això s’allarga i l’angoixa i els patiments dels ciutadans cada cop és més gran”.

I per a López, “el Govern té molta responsabilitat en aquestes falta d’explicacions”. La situació, ha argumentat, també està provocant que “la UIF i l’INAF, que ja van quedar tocades per l’esclat de l’afer, encara ho estiguin més per la gestió que estan fent de la crisi”. El resultat, ha conclòs, és que “els ciutadans ja no hi confien en aquests organismes”.

Un altre motiu del desgast és la negativa a facilitar informació al Consell General i, en particular, als membres de la comissió especial creada per analitzar el cas i els riscos del sistema financer. “Quan es nega informació als ciutadans i als consellers se’ls està negant un dret legítim”, ha criticat.

Text i foto: PS

2 comentaris

  1. Totalmente de acuerdo con el comentario. Estan jugando con el dinero y la salud de la gente que no puede disponer de su dinero. Ya van 7 meses

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada