lop'ez2El president del grup mixt al Consell General, Pere López, ha assegurat, aquest dijous, que “l’entrada en vigor de l’IRPF va comportar un increment de retribucions salarials molt importants” al final del 2014 –quan encara no era vigent–, que s’ha de tenir en compte a l’hora de parlar del PIB. De fet, si el desembre del 2012 el Departament d’Estadística registrava una massa salarial de 92,5 MEUR i el 2013, de 91,7 MEUR, l’últim mes del 2014 la massa salarial del país va ser de 108,2 MEUR, una diferència que representa “un impacte” sobre el PIB. Així, López ha demanat al cap de Govern, Toni Martí, que “si vol treballar amb dades més reals” per parlar del PIB, “podria agafar les dades dels quatre primers mesos del 2015 respecte al mateix període del 2014 i veurà que estaríem un 2% per sota”. El socialdemòcrata ha emplaçat Martí perquè “més enllà de discursos” presenti “propostes de recuperació i reactivació econòmica que és el que no ha fet en aquest temps i que és el que el país està demanant”.

Pere López ha atribuït l’augment del PIB a l’entrada en vigor de l’IRPF o, més exactament, al fenomen que es va donar el mes de desembre del 2014, just abans de l’entrada en vigor del nou impost, quan, hi va haver “un increment de retribucions salarials molt importants”. La diferència entre el desembre del 2014 i el desembre del 2013, per exemple, és de setze milions d’euros, un fet que “té un impacte” sobre el PIB, segons López.

“Si Martí vol treballar amb dades més reals, podria agafar les dades del total de retribució salarial dels quatre primers mesos del 2015 respecte al mateix període del 2014”, ha explicat el socialdemòcrata, que creu que les xifres mostrarien una davallada del PIB. Però independentment de les xifres, López creu que s’està fent així per “falsejar les dades d’origen i sense entendre el que estan patint dia a dia els empresaris i els professionals del país”.

El president del grup mixt ha emplaçat Martí a “més enllà de discursos” presentar “propostes de recuperació i reactivació econòmica, que és el que no ha fet en aquests temps i és el que el país està demanant”. En aquest sentit, López ha reconegut que “tenim ganes” de debatre al Consell General, en el debat d’orientació proposat pel cap de Govern, però ha lamentat que Martí faci “intervencions llarguíssimes de dues hores”, “plenes de retòrica” sense participar en la discussió.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada