López alerta dels nous retards i incompliments del Govern en compromisos socials

El  conseller general del Partit Socialdemòcrata ha volgut denunciar els “retards” i “l’incompliment” dels compromisos en matèria de política social per part del Govern. Aquesta situació afecta diferents àmbits, com ara el de l’elaboració de la cartera de serveis o la gestió dels ajuts a l’habitatge. Per això, el parlamentari ha presentat una pregunta que l’executiu haurà de respondre de forma oral al ple del Consell General, mitjançant la qual demana els motius pels quals el gabinet de Toni Martí acumula endarreriments continus en matèries tan sensibles que, alerta, estan generant molts problemes.

En l’escrit tramitat a Sindicatura, López posa en relleu diversos fets que, al seu entendre, evidencien la manca de compromís de DA vers la política social. En primer lloc, recorda que “malgrat haver-ho anunciat en reiterades ocasions, la cartera de serveis socials i sociosanitaris continua sense estar aprovada, publicada al (…) BOPA i, per tant, en vigor”. També posa en relleu que “no s’ha publicat encara (…) el reglament que ha de determinar l’abast i la determinació de la valoració dels elements que han de definir el barem de valoració patrimonial”, canvis que es van impulsar en un pressupost que “fa ja gairebé dos mesos que està en vigor”. Un tercer argument, remarca el conseller general, és el fet que hi ha “continuats retards tant en la publicació dels reglaments que regulen els ajuts a l’habitatge i la seva concessió així com (…) en els seus pagaments en casos especialment sensibles”.

Per tot això, el parlamentari socialdemòcrata demana “per què el Govern no està complint amb els seus compromisos (i també obligacions) en matèria social”. La qüestió haurà de ser resposta en la propera sessió de control, prevista per a inicis de maig.

López ha posat en relleu que “hi ha una sèrie d’incompliments i retards per part del Govern en diferents matèries socials” que, ha indicat, “deixen en una certa inseguretat jurídica alguna de les prestacions i dels compromisos que DA s’havia compromès a tirar endavant”. Un dels exemples, ha apuntat, és el reglament que ha d’acotar el nou barem patrimonial. “El ministre va dir que es faria una modificació via reglamentària quant a l’impacte dels diferents criteris i no s’ha fet. Això situa moltes persones fora de l’accés a prestacions socials”, ha manifestat.

El conseller general lamenta que “el ministre o bé té molta feina o presta molta atenció a altres qüestions”. Això fa que “el temps passi i que els compromisos no s’assoleixin”, fet que “genera en el dia a dia molts problemes per aquesta manca de regulació”.

(Text: PS)