El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha volgut remarcar que les dades de l’activitat del Raonador del –Ciutadà, Josep Rodríguez, durant el 2016 evidencien importants problemes en àmbits tan importants com les pensions o els ajuts a l’habitatge, situacions que, ha recordat, la formació fa temps que denuncia al Consell General. A més, ha lamentat que davant d’aquesta realitat, “el Govern de DA s’entesta a negar el que és obvi” en comptes “d’intentar buscar solucions”.

López ha fet aquestes valoracions després de la compareixença feta per Rodríguez davant la comissió d’Interior, durant la qual ha presentat l’Informe Anual sobre l’activitat de la Institució. El parlamentari ha posat en relleu que el document “ve a avalar moltes de les coses que nosaltres estem denunciant dia a dia i que el Govern s’entesta a negar”. Així, ha indicat, “és una evidència, dades a la mà, que les principals preocupacions i els àmbits on hi ha més increment de queixes i demandes és tot allò que afecta les pensions de jubilació o d’invalidesa, els problemes en relació a les convocatòries i els criteris d’adjudicació dels ajuts per habitatge o tot el que fa referència a les altes mèdiques que la CASS dóna per protocol i sense tenir en compte la situació particular de la persona”.

El conseller general del PS, a més, ha volgut apuntar que aquestes dades vénen d’un organisme amb una important credibilitat. “El Raonador, per molt que sigui una institució pública nomenada pel Consell, té una independència i les seves dades difícilment es poden qüestionar”, ha comentat. I aquestes estadístiques són, a l’entendre del PS, demolidores. “Es confirma un increment preocupant de les situacions de famílies amb dificultats. Hi ha persones grans amb moltes dificultats; ell ha parlat fins i tot de gent que no pot menjar dia a dia”, ha argumentat. En canvi, ha denunciat el parlamentari socialdemòcrata, “davant d’això, hi ha un Govern que, més que buscar solucions partint d’un reconeixement de la realitat, s’entesta a negar el que és obvi i el que avui el raonador ha posat negre sobre blanc”.

La negociació per les competències

Abans de la compareixença del Raonador, López ha participat també en una nova reunió de la taula tripartida entre Govern, comuns i grups parlamentaris que negocia la reforma del model competencial. El conseller general ha sortit satisfet de la trobada, ja que les propostes presentades ara fa unes setmanes, han tingut “una bona recepció”. El parlamentari ha recordat que s’aposta per una homogeneïtzació de les escoles bressol, una normativa nacional en l’àmbit dels parcs naturals, la creació d’un registre de la propietat i que el Govern assumeixi la gestió dels joves en risc. Sobre aquest darrer punt, ha remarcat que “ens sembla important la creació d’un cos nacional de persones que els atenguin; aquestes situacions requereixen un personal específic i ha de ser una política nacional”.

El representant del PS a la taula tripartida s’ha mostrat “content” amb la bona rebuda de les propostes que, ha recordat, “són aportacions fetes amb la voluntat de millorar polítiques que són importants”. Així, ha avançat que “si tot el que s’ha comentat avui es confirma en la reunió de la setmana vinent, podríem arribar a un preacord amb el tema de competències”.

Text: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada