El  conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López entén que el Govern va amagar informació rellevant de la liquidació de comptes de l’exercici 2016. Així, ha lamentat que durant la presentació pública d’aquests resultats, l’executiu no expliqués el fort creixement de l’endeutament ni la xifra elevada de tributs pendent de cobrament. Per això, ha tramitat una sèrie de preguntes escrites a Sindicatura mitjançant les quals demana que s’aclareixin els motius d’aquestes dues situacions que, ha recordat, contrasten amb l’anunci de superàvit fet des del gabinet que encapçala Toni Martí.

En l’escrit entrat aquest dimarts a tràmit al màxim òrgan rector del parlament, López recorda que “la liquidació de comptes (…) presentava dues dades, al nostre entendre, preocupants”. I això “malgrat que, des de l’executiu, s’hagi remarcat de forma especial el fet d’haver tancat amb superàvit”. La primera d’aquestes dades és que “malgrat el superàvit anteriorment mencionat, l’endeutament registrat ha crescut de forma important”. En concret, “passant de 904,8 milions l’1 de gener del 2016 a 931,12 el 31 de desembre”, una evolució que “representa un increment de 26,32 milions”.

En segon lloc, continua explicant López a l’escrit, “la xifra pendent de cobrar per part de deutors reconeguts ha passat de 43,4 milions d’euros a 1 de gener de 2016 a 68,12 milions a 31 de desembre”. Això “representa un augment de 24,7 milions absoluts d’un 57% en termes percentuals”.

Per això, en primer lloc, el conseller general del PS demana “a què es deu l’important increment d’endeutament registrat al llarg del 2016” i com és possible que això hagi succeït “si, en canvi, segons s’assegura, s’ha aconseguit un superàvit de 22,6 milions. López també pregunta “quins són els motius del fort increment de la xifra pendent de cobrar per part de deutors reconeguts” i, per últim, vol saber “per què no es van donar aquestes dades en les compareixences públiques de presentació del tancament de comptes” que, recorda, van estar “presidides per un gran triomfalisme per part dels representants del Govern”.

El parlamentari socialdemòcrata ha destacat que “volem aclarir com és que, malgrat presentar uns comptes amb superàvit, la realitat demostra que l’endeutament s’ha incrementat en 26 milions d’euros”. I, en especial, ha remarcat que “en la presentació aquesta informació es va amagar als ciutadans; es va presentar el superàvit quan, números a la mà, la realitat és que el deute s’ha incrementat”. López ha apuntat que “també hi ha una xifra important de tributs pendents de cobrament, 68 milions, una altra informació que no va ser comentada i de la qual també demanem que es donin les explicacions escaients”.

Text i foto: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada