País: Capital d’Anglaterra, Londres està ubicada a peus del riu Tàmesis i al sud-est de l’illa de Gran Bretanya

Idioma: Anglès.

Població: Més de 7.500.000 habitants

Moneda: La lliura anglesa.El canvi aproximat és d’un euro= 0,84760 lliures esterlines.

Clima: El clima a Londres és temperat oceànic.Els hiverns són freds i hi predominen la pluja i la neu; mentre que els estius també solen ser plujosos, amb temperatures moderades i mitjanes de 18 graus.

Cuina: Els llegums cuits i les carns guisades i les empanades o ‘pies’ formen part de la gastronomia londinenca. Per postres, són típics els bescuits amb fruits secs ‘cakes’. També són populars els ‘muffins’, ‘scones’ i ‘buns’, que se serveixen amb el te.

Un dels menjars típics i populars són les ‘fish and chips’: peix amb patates fregides. El te de la tarda, és un costum molt arrelat.

Londres és una de les ciutats més cosmopolites d’Europa i un dels destins europeus més recomanables. Alguns dels districtes més populars de Londres són:

·Central London: el principal districte financer del Regne Unit i un dels més importants del món. Aquí hi trobem la Tower 42, un dels edificis més alts de la ciutat. També el Covent Gardent, on hi ha el carrer de les Estrelles.

– West End. Principal districte per a l’oci i la compra. Trafalgar Square, Oxford Street, Regent Street, Picadilly Circus i el Soho són alguns dels indrets més emblemàtics.

– West London. Amb els elegants districtes residencials, com Notting Hill. Les zones de Chelsea, Kensington, Portobello Road i Kings Road es troben en aquesta zona.

– East End. Proper a l’antic port de Londres, hi ha molts mercats pintorescs, com el Road Flowe Market.

– South London. Comprèn districtes com Wimbledon i la zona de Greenwich, on hi ha un bonic parc i un concorregut mercat. La Torre de Londres, que acull les joies de la Corona, és una de les visites obligades a la ciutat. Com també ho són el Palau de Buckihham -residència reial-, el Palau St. James, el Palau de Kensington, la Badia de Westminster, el Big Ben, la Catedral de St. Paul, el Queen Victoria Memorial, Picadilly Circus , Trafalgar Square, Greenwich,…

L’oferta cultural de Londres és variadíssima. D’entre els museus, cal fer referència al British, la Royal Academy of Arts, la Tate Gallery, la National Gallery, el Victoria & Albert Museum, la British Library, el Natural History Museum, Madame Tussaud’s, entre d’altres. Els Museus de l’estat són d’entrada gratuïta

Si el que voleu és anar al Teatre, són especialment populars els musicals. A Leicester Square es poden adquirir tiquets d’última hora a uns preus excel·lents.

Una de les àrees més comercials de Londres és Kensington. Aquí trobem dos dels magatzems més famos de la ciutat com el Barker of Kensington i el Harrods.

I gastronòmicament parlant, Londres és una ciutat amb una oferta impressionant, amb la millor representació culinària dels cinc continents.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció