L’ONCA tanca el VIII Cicle al Palau de la Música amb Erwyn Seerutton’s Ensemble

La Fundació ONCA finalitza el cicle de concerts anual de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra al Palau de la Música Catalana aquest dijous 10 de maig, a les 19 h, amb el concert Gospel & Jazz.

En aquesta ocasió, l’ONCA presenta una proposta musical diferent, en la qual dos estils tan lligats en els seus orígens, el gospel i el jazz, són els protagonistes. El repertori barreja els dos gèneres més clàssics i moderns, de la mà d’Erwyn Seerutton’s Ensemble.

Ewyn Seerutton és un músic, compositor i cantant d’àmplia trajectòria professional. Les seves influències més marcades provenen del jazz, del gospel, del blues i de la música tradicional del seu país, que neix de la confluència entre la música africana i la cultura criolla. Pels seus orígens, representa una amalgama interessant de diverses cultures.

El programa inclou adaptacions de temes de gospel com Revelation, Amazing Grace i Put your hand in the hand, i de temes de jazz com Out of nowhere, Nature Boy i When I fall in love, amb Gerard Claret com a solista. S’interpretarà també el reconegut tema Retourn lacaz Mis Beyli i dues composicions pròpies d’Erwyn Seerutton: Way beyond all doubts i Don’t be afraid. Per la seva banda, l’ONCA interpretarà Make our garden grow de Berstein i The man I love de Gershwin, obres molt reconegudes dins el gènere.

Els arranjaments vocals, a càrrec d’Erwyn Seerutton, aporten al quartet vocal un empastament tímbric acurat que acoloreix les cançons amb una riquesa sonora molt càlida. Els arranjaments de cordes, a càrrec de Daniel Garcia i caracteritzats per una gran originalitat, faciliten una explosió d’energia quan el tema ho requereix i una finesse en les balades jazzístiques. Erwyn Seerutton i Daniel Garcia esculpeixen uns dibuixos que fusionen el contrapunt de les cordes i el groove propi de la banda de jazz, i així aconsegueixen una proposta artística coherent i diferent.

Tot el programa és acompanyat pel suport rítmic del trio de jazz, que amb la seva constància rítmica i harmònica proporciona un color i una inflexió en els acompanyaments. Cada tema mou el cor, desperta la ment i condueix l’espectador a gaudir d’un concert únic que captiva i sedueix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.