La Fundació ONCA reprèn el programa socioeducatiu «Música i creativitat» iniciat el 2015 i amplien els seus àmbits d’actuació i, en conseqüència, els col·lectius participants. El programa vol treballar la utilització de la música com una eina d’inclusió social que permeti explorar nous horitzons i posar a l’abast de tothom la participació artística.

Per primera vegada s’ofereixen 10 sessions a pacients de la Unitat de Conductes Additives (UCA), dels Serveis de Salut Mental del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, que estaran dirigides per Pilar Planavila i Verònica Pérez.

A partir del 18 de gener, es reprenen les sessions de «Música i creativitat» amb col·lectius de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell. S’han previst 21 sessions per usuaris del Servei d’Educació Especial (EDES), que estaran conduïdes per David Sanz, Àlex Arajol i Mònica Vega.

En el cas del Centre de dia (Residència Albó), hi ha programades diferents sessions, en funció dels usuaris. D’una banda, s’han programat 20 sessions que seran impartides per Alex Arajol i Verònica Pérez; per una altra banda, s’han previst 17 sessions que seran dirigides per Joan Hernández i Marta Moran; i, en darrer lloc, s’han previst 17 sessions més, que seran impartides per Jordi Albelda i Pauline Da Costa.

A partir del 9 de gener, es reprèn novament el taller de Basket Beat amb els interns del centre penitenciari, a càrrec de Josep Maria Aragay i membres del seu equip. S’han programat un total de 13 sessions.

Paral·lelament, s’han previst 11 sessions de Basket Beat dirigides als joves del Servei d’atenció als adolescents en risc (SAR), del Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior del Govern d’Andorra, i als alumnes de segon curs de l’Escola Andorrana de Batxillerat que han de desenvolupar un projecte de participació, actuació i servei (PAS). El treball finalitzarà el 27 de març de 2019, amb una mostra final per a familiars, amics i persones vinculades a l’àmbit social i educatiu.

El 8 de gener s’han reprès les sessions de Música al Claror al Taller Claror de la Seu d’Urgell, liderades per Pilar Planavila i Joan Hernández. S’han planificat 12 sessions de forma quinzenal.

Finalment, el 14 de gener es reprendran les sessions de «Música i creativitat» al Centre Residencial DomusVi Salita, que estaran liderades pels violinistes Alexandre Arajol i Jordi Albelda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada