L’ONCA presenta el Sextet Romàntic en format ONCA Bàsic al Palau de la Música Catalana

La Fundació ONCA  oferirà el dijous 14 d’abril, a les 20 h, al Palau de la Música Catalana, un concert a càrrec del Sextet Romàntic, emmarcat dins del XII Cicle ONCA al Palau. Les entrades estan a la venda a les taquilles del Palau de la Música Catalana i a www.palaumusica.cat, a un preu de 12 € per concert. 

El sextet està format per cinc membres de l’ONCA, Francesc Planella, Anna Aldomà, Josep Bracero, Sylvie Reverdy i Manuel Martínez del Fresno, amb la col·laboració de la violinista armènia Tatevik Khachatryan. Es va presentar per primer cop a Andorra el 2013, amb motiu de la primera edició del cicle ONCA Bàsic, amb un programa centrat en una selecció de Variacions Goldberg per a trio de corda de Bach i el famós Sextet número 1 en si bemoll major, op. 18 de Brahms. L’any 2014, va formar part del cartell del 32è Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà, en el qual va presentar el segon sextet de Brahms i el Sextet per a cordes de l’òpera Capriccio, op. 85 de Strauss. En aquesta ocasió, es presenta per primera vegada a Barcelona, en el marc del XII Cicle ONCA al Palau, amb un programa centrat en Strauss i Brahms, obres representatives del repertori més important per a sextet de cordes.

L’actuació s’iniciarà amb el Sextet per a cordes de Richard Strauss, que és l’obertura de l’òpera Capriccio, op. 85. Es tracta d’una peça breu, però que introdueix la base i l’estructura clàssica durant tota l’obra a través d’instruments de cambra. Capriccio es va estrenar per primer cop al Teatre Nacional de Munic l’any 1942 i és l’última òpera del compositor alemany.

Seguidament, la formació interpretarà el Sextet número 1 en si bemoll major op.18, del compositor alemany Johannes Brahms. En paraules de Lourdes Morgades, periodista especialitzada en música, “és una obra juvenil composta el 1860 durant una època particularment feliç del compositor. És una partitura lluminosa, d’una bellesa que no trobem en cap altra obra de Brahms, en la qual l’equilibri entre la forma impecable i la desbordant inspiració dóna com a resultat una obra mestra”.

23a Temporada ONCA 2016
‘Sextet romàntic’ – ONCA Bàsic
Dijous 14 d’abril • 20 h
Petit Palau – Palau de la Música Catalana

Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra
Tatevik Khachatryan i Francesc Planella, violins
Anna Aldomà i Josep Bracero, violes
Sylvie Reverdy i Manuel Martínez del Fresno, violoncels

(Programa sense interrupcions)

Richard Strauss (1864-1949) – Sextet per a cordes de l’òpera Capriccio, op. 85 (14’)

Johannes Brahms (1833-1897) – Sextet número 1 en si bemoll major, op.18 (40’)
– Allegro ma non troppo
– Andante, ma moderato
– Scherzo. Allegro molto
– Rondo. Poco Allegretto e grazioso

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *