L’ONCA, orquestra convidada a l’Estive de l’Escena Nacional de Foix i de l’Arièja

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) serà la formació convidada al concert que tindrà lloc el diumenge 3 de juny, a les 5 de la tarda, a l’Escena Nacional de Foix i de l’Arièja, amb motiu de l’Estive.

El programa s’iniciarà amb el Concertino número 1 en sol major de Ricciotti seguit de la Simfonia X en si menor de Mendelssohn. La primera part finalitzarà amb el Concertino 1+13 de Montsalvatge, amb Gerard Claret com a solista.

Per començar la segona part, l’ONCA oferirà la Serenata Op. 20 en mi menor per a cordes d’Elgar, seguida de La oración del torero de Turina. L’actuació finalitzarà amb Tres postals il·luminades del compositor català Montsalvatge, en homenatge al centenari del seu naixement.

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) va néixer l’any 1992 en el format d’orquestra de cordes.  L’any 2006 l’ONCA va iniciar les seves actuacions com a orquestra clàssica, concerts que combina amb el format de cambra. El violinista andorrà Gerard Claret, un dels principals impulsors de la formació, n’és el concertino director; i l’italià Marzio Conti, el director principal per a les produccions en format d’orquestra clàssica.

L’any 2003 l’ONCA signa un conveni de col·laboració, tant artístic com pedagògic, amb el Teatre-Auditori Sant Cugat i l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès. La temporada 2004-2005, en col•laboració amb la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, enceta el Cicle de concerts de cambra al Petit Palau, un cicle que duu a terme anualment.

Ha fet concerts a Andorra, Espanya, França, Bèlgica, Itàlia, Alemanya i Portugal, i ha assolit un lloc de prestigi dins del panorama musical.

El novembre del 2004 se li va atorgar la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.