La Fundació ONCA oferirà dos concerts el proper cap de setmana. El dissabte 15 de setembre, a les 19 h, a l’Era Gran de la Casa Rossell d’Ordino, finalitza el cicle ONCA Bàsic amb l’actuació del grup Kintet i la proposta Mozart i Brahms, descobrint el clarinet. L’actuació s’emmarca en les Jornades Europees del Patrimoni. L’endemà a les 12 del migdia, serà el torn de la Jonca i el tradicional Concert de Meritxell a l’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino, amb la proposta, Músiques del nord-Músiques del sud.

 

CICLE ONCA BÀSIC

El grup Kintet, format per la clarinetista Míriam Farré, els violinistes Joel Bardolet i Gabriel Coll, el viola Josep Bracero i el violoncelista Daniel Claret, reinterpretarà dues obres cabdals de la història de la música de cambra com són els quintets per a clarinet i cordes de Wolfgang Amadeus Mozart i Johannes Brahms, obres que van ser fruit del contacte que aquests compositors van tenir amb reconeguts clarinetistes de la seva època.

L’actuació, d’entrada lliure, compta amb la col·laboració del Departament de Patrimoni Cultural del Govern d’Andorra.

 

CONCERT DE MERITXELL

Per cinquè any consecutiu, la Jonca comptarà amb una direcció col·legiada que anirà a càrrec del seu titular, Gerard Claret, i del director convidat, Yannis Papaioannou, intèrpret de llaüt, violí i busuqui. En aquesta ocasió, la Jonca serà acompanyada també per Georgi Dimitrov al kanonaki i de Semih Ali Aksoy a la percussió.

 

La formació orquestral composada per trenta-cinc músics (9 violins primers, 10 violins segons, 7 violes, 7 violoncels i 2 contrabaixos) ha ampliat la seva plantilla amb la incorporació de dotze joves instrumentistes de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, tres dels quals ja varen fer la seva primera col·laboració amb motiu del Concert de Primavera d’enguany. Un dels objectius principals de la Fundació ONCA, és esdevenir una plataforma pels joves músics del país interessats en continuar la seva carrera musical. En aquest sentit, la Jonca significa un incentiu formatiu molt important i interessant pels joves estudiants del Principat.

La nostàlgia del nord i la llum del sud s’uneixen en un concert ple de contrasts musicals, artístics, humans i vitals. Mentre Gerard Claret es centrarà amb la identitat nòrdica i el nacionalisme romàntic per interpretar melodies gairebé boiroses carregades d’emoció, Yannis Papaioannou dirigirà els sons de la Mediterrània i la lluminositat del sud amb danses tradicionals gregues, cançons del rebétiko, música clàssica àrab i otomana, acompanyats dels instruments tradicionals del Pròxim Orient, com el llaüt àrab, el violí en estil grec, el busuqui i el kanonaki.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada