L’ONCA actuarà al Palau de la Música Catalana el dijous 7 de març, a les 20 h, amb el concert ONCA i Guinjoan.

El programa començarà amb dos obres del mestre Guinjoan escrites per a cordes: Díptic per a 8 violoncels i Ambient número 1 per a cordes. El Palau de la Música Catalana, en una decisió que es pot considerar lloable, ha nomenat el músic català de 80 anys Joan Guinjoan, de gran prestigi internacional, compositor resident del Palau.

Seguidament, s’interpretarà La nit transfigurada de Schönberg, compositor considerat una figura clau i imprescindible a l’hora de valorar i d’entendre la història i la situació actual de la música clàssica. El seu triple perfil de músic dotat, artista incomprès i personatge contestatari el converteix en un símbol i un catalitzador del canvi transcendent que va viure l’estètica musical. L’obra, escrita l’any 1899 i basada en un text del poeta avantguardista Richard Dehmel que forçava els límits de la moral dominant de l’època, és probablement l’obra més coneguda de Schönberg. El seu lirisme i les seves harmonies cromàtiques porten la tonalitat al límit, tot insinuant aquest nou camí en la música.

En aquesta ocasió l’ONCA serà dirigida, per primera vegada, per Nacho de Paz, un dels directors espanyols més prometedors i més formats de la seva generació. El seu repertori compta amb les obres més importants dels períodes clàssic i romàntic, així com amb un nombrós catàleg de compositors del segle XX i d’avantguarda. Actualment, les seves activitats se centren en la direcció de concerts de l’Orquestra Nacional d’Espanya, en la participació al Festival d’Alacant i en la presentació de l’obra de Joan Guinjoan Carta Blanca a l’Auditori Nacional d’Espanya. Ha estat guardonat amb els premis internacionals de composició Joan Guinjoan (2002), Luigi Russolo (2003) i SGAE d’electroacústica (2004).

Les entrades per al Cicle ONCA estan a la venda a les taquilles del Palau i a www.palaumusica.cat, a un preu de 13 € per concert.

Aquest cicle és una de les ofertes musicals significatives del Palau de la Música Catalana, caracteritzada per la riquesa, la pluralitat i l’eclecticisme, que sempre gaudeix d’una acollida excel·lent.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada