Josep-Maria-Sauret-(2)La Fundació ONCA finalitza el cicle de concerts anual de l’ONCA al Palau de la Música Catalana el dijous 10 d’abril, a les 20 h, amb el concert Jazz & Cordes.

Jazz & Cordes és un nou projecte de l’ONCA, amb idea original del Festival Nits de Jazz de Platja d’Aro, concebut per Josep Maria Sauret i Dick Them, sota la direcció del mateix Sauret i amb la col·laboració especial de Laura Simó & Dick Them Trio. L’objectiu principal és apropar al públic la música clàssica i el jazz.

El director ha investigat sobre les possibilitats sonores dels instruments de corda en l’estil jazzístic, conservant l’esperit de la música clàssica. Ha encarregat a arranjadors musicals experimentats versions de grans temes sota el prisma d’aquesta idea musical. Aquests arranjaments han estat fets per Lorenzo Barriendos i els músics Francesc Capella, Josep Maria Duran, Àlex Martínez i Joan Sanmartí.

El contrabaixista Dick Them ha treballat conjuntament amb Sauret, fent la recerca del repertori i coordinant el muntatge i el treball musical amb el trio de jazz format pel mateix Dick Them al contrabaix, Francesc Capella al piano i Lluís Ribalta a la bateria. La proposta artística compta amb Xavier Llobet en la part tècnica.

El concert, d’una hora de durada, començarà amb tres obres d’Andersen, Fiddle Faddle, Arietta i Plink, Plank, Plunk, i continuarà amb Oblivion de Piazzolla i Time after time de Lauper. El públic tindrà l’ocasió d’escoltar una de les obres emblemàtiques del repertori català, És quan dormo que hi veig clar, del poeta Josep Vicenç Foix, amb música del mestre Bardagí i de Serrat. Acte seguit, serà el torn d’obres de perfil més jazzístic amb I can’t give you anything but love de McHugh i Fields i Summer me, winter me de Bergman i Legrand. L’actuació continuarà amb tres obres interpretades per la cantant Laura Simó i el trio de jazz Deck Them Trio: If I were a bell de Loesser, Lullaby of birdland de Shearing i The way you look tonight de Kern i Fields. Per finalitzar el concert, els artistes convidats, acompanyats de l’ONCA, interpretaran Fields of gold d’Sting, Wave de Jobim i Louisiana sunday afternoon de Schuur.

Les entrades per al Cicle ONCA al Palau estan a la venda a les taquilles del Palau i a www.palaumusica.cat, a un preu de 13 € per concert.

Aquest cicle és una de les ofertes musicals significatives del Palau de la Música Catalana, caracteritzada per la riquesa, la pluralitat i l’eclecticisme, i que sempre gaudeix d’una acollida excel·lent.

JOSEP MARIA SAURET

Nascut a Barcelona, va estudiar piano amb P. Vallribera i L. Mosca i F. Gevers a Anvers, composició amb J. Soler i direcció d’orquestra amb J. J. Olives, A. Argudo i Mariss Jansons a Munich. Ha estat guardonat amb el Premi d’Honor en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. És director de l’Orquestra Filharmonia de Barcelona. Ha estat director convidat de grans orquestres internacionals com la Gürzenich Kammerorchester Köln, la Hungarian Radio Symphony Orchestra i la Capella de Sant Petersburg, entre d’altres. Ha actuat en els auditoris més importants de Catalunya i de l’Estat espanyol, i ha participat en festivals nacionals i internacionals. Exerceix com a director artístic de festivals internacionals de música sacra a la Col·legiata de Cardona, al Nits de Jazz a Platja d’Aro i al cicle Filharmonia a la Roca del Vallès. Ha estat director del Festival Joan Brudieu de la Seu d’Urgell fins al 2010. Ha participat com a jurat del concurs El Primer Palau i ha promocionat els joves guanyadors en gira. Dirigeix el Departament de Música de Cambra i el Conjunt Instrumental del Conservatori de Granollers.

DICK THEM

Nascut a Barcelona, és llicenciat en jazz per l’ESMUC i en filologia anglogermànica per la UB. Ha estudiat a l’Aula de Música Moderna i al Taller de Músics, així com amb E. Thigpen, K. Barron i J. Williams, P. Boussaguet, M. Rossy, L. Seaton i H. Fumero. Ha tocat i enregistrat amb grans artistes com M. Sunyer, J. Vilaseca, F. Capella, M. Camp, L. Simó, N. Daconte, Ll. Llach, M. M. Bonet i L. Pujol, entre d’altres, i lidera la formació Dick’s Dukes de jazz clàssic. Imparteix classes a l’Escola de Música de la Vall del Tenes i participa en els més prestigiosos festivals internacionals i nacionals de jazz. És president de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya.

LAURA SIMÓ

Nascuda a Barcelona, és una de les veus més reconegudes del jazz de Catalunya. S’inicia professionalment el 1986 amb Ray Charles i també al Festival des Arts de París. Ha treballat al costat de pianistes com C. Setó, F. Burrull, J. Sabatés, J. C. Calderón, A. Guinovart, M. Camp o T. Montoliu. Ha actuat com a solista amb prestigioses orquestres de jazz i simfòniques. Els seus projectes a l’escenari han esdevingut treballs discogràfics com L. Simó i F. Burrull interpreten Serrat i Temps de pluja, entre d’altres. Treballa amb F. Capella Trio i realitza el projecte Sueño Inmaterial amb orquestra, dirigit per J. A. Amargós. Els concerts tenen lloc a Madrid, Barcelona i Nova York. Prepara nous espectacles amb C. Canela, F. Vergés i L. Barriendos i C. Gianni.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada