jonca L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) i l’Orquestra de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella seran les protagonistes, un any més, del tradicional Concert de Santa Cecília. El concert, en commemoració de la patrona de la música, se celebrarà el diumenge 17 de novembre, a les 12 h, a l’Auditori Nacional d’Andorra. El repertori inclou peces de Benejam, Albelda, Bach, Vivaldi, ABBA i Villoldo.

Aquesta cita musical es converteix cada any en una gran oportunitat i un important repte per als joves músics de l’Institut de Música, ja que s’enfronten a peces complicades en un concert conjunt amb l’ONCA, a través del qual poden demostrar la seva vàlua tot i la seva joventut. A més, el fet d’actuar al costat d’una orquestra consolidada com l’ONCA els aporta experiència i reconeixement. Les formacions han estat preparades per Gerard Claret, en el cas de l’ONCA, i per Jordi Albelda, en el cas de l’Orquestra de l’Institut.

Els veritables protagonistes d’aquest Concert de Santa Cecília seran els joves intèrprets de l’Institut de Música, que en algun cas actuaran com a solistes i com a caps de corda de l’orquestra. La formació de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella estarà integrada per més de vint i cinc músics.

El concert, que tindrà una durada d’una hora, s’iniciarà amb el Concerto grosso de Benejam i l’Obstinato del propi Albelda, obres que seran presentades per primera vegada a Andorra per part de l’ONCA. Seguidament, les dues orquestres interpretaran la Suite núm. 3 en re major de Bach, obra en tres moviments, seguida del Concert per a dues flautes en do major de Vivaldi, on les joves intèrprets, Perancha Domingo i Lara Tena, mostraran el seu valor artístic emergent. El concert finalitzarà amb dues obres de caràcter més contemporani i festiu amb The best of ABBA del reconegut grup suec de pop, i amb El choclo de Villoldo.

Les entrades del Concert de Santa Cecília es posaran a la venda demà dimarts 5 de novembre, a l’Oficina Nacional de Turisme d’Andorra la Vella i a l’Oficina de Turisme d’Ordino. El preu de la localitat és de 5 euros.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada