La pianista xinesa Fang Yuang i l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra ofereixen aquest dimarts a la nit un concert amb el que posen la ‘cloenda musical’ a la Diada de Sant Jordi. Així s’hi ha referit el director de l’ONCA, Gerard Claret, que ha afirmat que durant els assajos ha tingut la sensació d’haver tocat abans amb la pianista i ha explicat que es tracta d’un programa perquè l’artista xinesa es pugui ‘lluir al màxim’. El concert està organitzat per la Fundació ONCA, emparada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà i aprofita la visita al Principat de Fang Yuang.

La Diada de Sant Jordi acaba aquest dimarts amb el concert al Centre de Congressos d’Andorra la Vella de l’ONCA i la pianista xinesa Fang Yuang, que ha estat convidada a visitar el Principat per la Confederació Empresarial Andorrana.

El programa, com ha indicat el director de l’ONCA, Gerard Claret, s’iniciarà amb el Concert per a piano núm. 12 en la major, KV414 de Mozart, en el qual l’orquestra andorrana acompanyarà l’artista xinesa. Després seguiran les obres Andante spianato i gran polonesa de Chopin perquè ella pugui ‘captivar el públic’, ha manifestat Claret.

De la seva banda, Fang Yuan ha triat Chopin perquè ‘és molt reconegut internacionalment’ i forma part de la seva especialització en l’escola alemanya i austríaca. A més, ha afegit ‘és molt popular per al públic d’aquí’.

La primera impressió de la pianista com a turista al Principat és que ‘és un país molt bonic i té un paisatge impressionant’. Ha definit la trobada amb Claret com una ‘experiència molt agradable’ i una mostra que ‘la música no té fronteres’. Com el director de l’ONCA, Fang Yuan ha reconegut que s’ha sentit ‘molt còmoda’ en els assajos i ha vaticinat que la col·laboració entre ambdós ‘serà un èxit total’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada