L’ONCA continua el cicle Fronteres amb el programa titulat Mendelssohn, viatger sense fronteres, interpretat per l’ONCA, sota la direcció de Gerard Claret i la participació de l’actor català Josep Julien, un concert que compta amb la direcció escènica i la dramatúrgia de Juanma Casero.

Segons Josep Martínez Reinoso, ideòleg del cicle, “els quatre concerts que integren el cicle Fronteres s’han ideat per homenatjar la singularitat del territori andorrà, evidenciant, per un costat, la riquesa d’hibridació cultural i, per un altre, els conflictes que deriven del fet de viure en terra de frontera. Cada programa descriu un tipus de frontera simbòlica, la qual s’articula al voltant d’una idea musical”.

L’estrena del programa Mendelssohn, viatger sense fronteresserà el dissabte 16 de febrer a les 20.30 h al Consell General d’Andorra i es presentarà al Palau de la Música Catalana el dijous 21 de febrer a les 20 h, al Petit Palau. Segons Gerard Claret, “el programa és la culminació de la integral de les simfonies de Mendelssohn que l’ONCA va iniciar l’any 2017”.

L’actor Josep Julien, gràcies a la dramatúrgia de Juanma Casero, contextualitzarà el perfil biogràfic i psicològic d’aquest compositor en la seva condició d’adolescent romàntic i idealista que va patir els problemes de qui intenta buscar-se la vida lluny de casa, problemes que emigrats i refugiats encara pateixen. El text de Casero reflexiona, per tant, sobre les crisis migratòries actuals utilitzant com a punt de partida les cartes del jove Mendelssohn. Cada carta seleccionada es combina amb textos extrets de notícies actuals que expliquen la experiència vital d’una persona emigrada. Segons Martínez Reinoso, “la intenció és emfatitzar que les persones emigrades, siguin de l’època que siguin, vinguin d’on vinguin, viuen processos traumàtics similars”.

El cicle Fronteres continuarà al Palau de la Música Catalana, amb el concert titulat Fronteres del terror i de la guerra, que se celebrarà el dijous 21 de març i serà dirigit per la violinista Vera Martínez, membre del reconegut Quartet Casals. El programa se centrarà en obres vinculades als diferents episodis de guerra que van sacsejar Europa a principis del segle XX, obres escrites per E. Elgar, A. Webern i D. Xostakóvitx.

El cicle es clourà el dijous 16 de maig amb el concert titulat Músiques, nacions i fronteres. En aquest cas, l’ONCA serà liderada per Manfredo Kraemer, violinista expert en música antiga i concertino habitual de les formacions orquestrals dirigides per Jordi Savall. El programa estarà format per obres de M. Locke, J. F. Rebel, A. Vivaldi iG. P. Telemann que descriuen diferents processos d’hibridació cultural.

Les entrades per als concerts del XV Cicle estan a la venda a les taquilles del Palau de la Música Catalana i a www.palaumusica.cat, a un preu de 12 € per concert.

El concert de dissabte 16 de febrer és d’entrada lliure fins a omplir l’aforament disponible. Per a més informació, telèfon 88 88 80.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada