La  ministra de Cultura, Joventut i Esports i presidenta de la Fundació ONCA, Olga Gelabert, el conseller delegat de Crèdit Andorrà i vicepresident de la Fundació ONCA, Josep Peralba, i el director artístic de la Fundació ONCA, Gerard Claret, han presentat aquest dimarts la temporada 2018 de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra marcada per la celebració del 25è aniversari d’aquesta entitat cultural del Principat. Tots tres han coincidit en la fórmula d’èxit que ha significat la col·laboració entre el sector públic i del sector privat en aquest projecte en favor de la cultura.

La ministra Olga Gelabert, ha destacat la implicació i el treball dut a terme des de la Fundació per oferir un producte musical de qualitat, que a més té una vocació social i un objectiu educacional clars i consolidats. Per la seva part, el vicepresident de la Fundació, Josep Peralba, ha volgut fer una retrospectiva als 25 anys de trajectòria, valorant l’eficiència del projecte que l’ha dotat de perdurabilitat en el temps, resultant una inversió per al país. El director artístic, Gerard Claret, s’ha referit a l’ONCA com a un referent cultural, motivador i vertebrador i ha afirmat que el projecte està prou consolidat per a tenir el futur assegurat. Claret ha volgut mostrar el seu agraïment tant als patrons com als músics i treballadors de l’orquestra pel seu treball continuat marcant bons objectius per a un bon funcionament.

Durant la presentació de la Temporada també s’ha exposat la imatge commemorativa de la celebració dels 25 anys de l’ONCA, un dibuix de la jove artista andorrana, Àstrid Janer, que representa com l’orquestra ha traslladat la música arreu i a tothom.

La 25a temporada de la Fundació ONCA està estructurada en quatre àmbits que, des del Patronat, es consideren fonamentals, com són la presentació de noves produccions de qualitat en diversos indrets del territori nacional amb diferents formats, la continuïtat en l’impuls de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra amb tres cites anuals, mantenir projecte educatiu atractiu que permeti formar les noves generacions i, a la vegada, donar a conèixer la música als infants i a les seves famílies i finalment desenvolupar noves activitats del programa socioeducatiu «Música i creativitat» iniciat el 2015, amb l’objectiu de fer arribar l’art i la música a tothom.

Pel que fa a la programació presentada avui, el director artístic, Gerard Claret, ha destacat el concert de celebració dels 25 anys, coincidint també amb el 25è aniversari de la Constitució del Principat d’Andorra. Es tracta d’una coproducció amb la Gio Orquestra de Girona, un doble concert per a violí, violoncel i orquestra sota la direcció del reconegut músic català Salvador Brotons, que tindrà com a fil conductor “La marxa del Consell” de Mossèn Enric Marfany. Aquest producció compta amb la col·laboració del Consell General d’Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada