L’ONCA Bàsic trasllada la música popular espanyola i el tango al Museu de l’Automòbil

Un duo de violí i guitarra ha actuat aquest dissabte a la nit al Museu de l’Automòbil, que ha acollit per primera vegada un concert del cicle ONCA Bàsic. Una quarantena d’espectadors ha pogut gaudir de les obres dels compositors Manuel de Falla, Joaquín Nin i Astor Piazzola, amb peces que parteixen del gènere popular però que han estat portades al terreny més clàssic i acadèmic. El concert ha anat a càrrec d’Alexandre Arajol al violí i David Sanz a la guitarra, i ha estat el segon concert del cicle ONCA Bàsic 2016, que ha comptat amb la col·laboració de Museus d’Andorra, emmarcat dins del seu cicle Nits d’Estiu als Museus.

La música popular espanyola i el tango s’han pogut escoltar aquest dissabte a la nit per primera vegada en un escenari singular com és el Museu de l’Automòbil d’Encamp, en un concert emmarcat en el cicle ONCA Bàsic i les Nits d’Estiu als Museus. L’actuació, que portava per títol ‘Cordes a duo’, ha anat a càrrec d’Alexandre Arajol al violí i David Sanz a la guitarra, que s’han centrat en les obres ‘Suite espanyola’ de Joaquín Nin, ‘Siete canciones populares’ i ‘La vida breve’ de Manuel de Falla, i ‘Historia del tango’ d’Astor Piazzolla. Peces totes elles que van permetre apropar la composició acadèmica i la música més popular, que fins al segle XX havien seguit camins diferents.

El d’aquest dissabte ha estat el segon concert del quart cicle ONCA Bàsic, que organitza l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra. El cicle finalitzarà el proper 10 d’agost amb una actuació del Quartet per l’Art que tindrà com a escenari l’església de Sant Martí de la Cortinada. 

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.