L’ONCA Bàsic se suma a les Nits d’estiu als museus amb un concert a la Farga Rossell

onca basic

Per tercer any consecutiu el Quartet per l’Art forma part del cicle ONCA Bàsic, de la Fundació ONCA i a més s’ha sumat a les Nits d’estiu als museus per fer un concert a la Farga Rossell de la Massana. Els músics de l’orquestra han animat la calorosa nit en un espai històric.

El programa del quartet de Josep Martínez, David Olmedo, Josep Bracero i Gaëtane Duynalaeger s’ha centrat en la música ibèrica del segle XVIII. Amb el títol ‘Ibèrics amb denominació d’origen’, han interpretat els sons de compositors de l’aristocràcia madrilenya, com Boccherini, Brunetti, Canales o Almeida, davant un auditori gairebé ple.

Les cançons que aquest dissabte han interpretat els músics de l’ONCA Bàsic han estat dos quartets en sol menor i dos en sol major, amb harmonies i melodies d’inspiració espanyola. Així, a la Farga Rossell s’hi ha pogut sentir la creació el Quartet en sol menor, op.1, núm.1 de Manuel Canales, Quartet en sol major, L189 de Gaetano Brunetti, Quartet en sol menor, op.32, núm.5 de Luigi Boccherini, i finalment el Quartet en sol major, op.2, núm.1 de Joao Pedro de Almeida Mota. Es tracta d’alguns dels compositors més prolífics i pròxims del Madrid aristòcrata de la segona part del segle XVIII.

Ha estat el mateix Josep Martínez, un dels músics de l’ONCA, l’encarregat de presentar les peces que s’han anat interpretant al llarg de l’actuació aprofitant l’ambient familiar i relaxat de la sala. Les seves explicacions han posat el punt pedagògic al concert de cordes clàssiques.

(Text  i foto: ANA)