La Fundació de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) ha presentat aquest dijous una nova proposta de concerts amb músics de l’ONCA i altres col·laboradors que tindran lloc en diversos emplaçaments reconeguts del país. Un total de 26 músics prendran part en aquest projecte anomenat ONCA Bàsic que ofereix deu programes presentats pels mateixos músics de l’orquestra i pels Solistes de la Jonca. Es tracta d”un projecte top’, segons ha assenyalat el director artístic de l’ONCA, Gerard Claret, tant pel currículum dels components de les formacions, com per l”espectacularitat’ dels concerts. L’objectiu, ha apuntat Claret, és buscar la ‘màxima motivació’ dels músics i que les formacions de l’ONCA ‘segueixin sent un element important i motivador dins la cultura del país’.

Sota el nom ONCA Bàsic, la Fundació de l’ONCA ha presentat un nou projecte musical per ampliar la seva oferta i incloure una proposta ‘per fer infinitament més rica i interessant’ la programació de l’orquestra. Així ho ha considerat el director artístic de l’ONCA, Gerard Claret, que ha explicat que es tracta d’una iniciativa que busca motivar i implicar els músics de les diferents formacions amb concerts de cambra en format bàsic.

Es composa de deu programes que sorgeixen dels mateixos músics, ha explicat, i és d’un ‘nivell top’ pel currículum dels membres de les diferents formacions i per l”espectacularitat’ dels concerts.

En total hi participaran 26 músics, dels quals 12 són de l’ONCA, 6 dels Solistes i 8 convidats, que en alguns casos ja han col·laborat amb l’ONCA. Oferiran ‘propostes molt variades’, ha dit Claret, que van des del duet fins al sextet i s’ubicaran en llocs representatius del patrimoni cultural d’Andorra com l’edifici de Ràdio Andorra, la Casa de la Vall o el CIAM.

La primera proposta tindrà lloc el 18 de maig al CIAM on es farà un conte musicat per un quartet de corda i un narrador que explicarà el viatge d’una gota d’aigua que neix a la Vall del Madriu. La segona, el mateix dia al vespre, serà al Museu Casa d’Areny –Plandolit amb el Quartet de Mozart. Ambdues actuacions coincidiran amb el Dia internacional dels museus.

El tercer concert serà dissabte 1 de juny i és un dels més nous ja que amb el nom de Barrockers fusiona un repertori barroc i un estil més modern i comptarà amb dos violins, una guitarra elèctrica i un teclat. L’emplaçament escollit és la Farga Rossell dins del cicle Música als museus.

Dissabte següent, 6 de juliol, serà el torn de Sandaran Chello Quartet que farà Un passeig musical entorn del violoncel a l’església de Santa Coloma dins del cicle de Música a les esglésies.

El cinquè concert serà dissabte 20 de juliol dins del mateix cicle a l’església de Sant Joan de Caselles, on un duet de violins interpretarà obres des de Bach fins a Rossini. A continuació, el diumenge 28 de juliol, una formació clàssica composta per un duet de violins oferirà músiques més modernes com música celta o tangos.

Una altra novetat és el duet elèctric Zetáceo format per un violí i un violoncel que oferirà un concert dimarts 20 d’agost en el marc dels Vespres d’Estiu de Sant Julià.

Claret també ha destacat l’actuació el 14 de setembre del Quartet Sound Boulevard que tindrà lloc a l’edifici de Ràdio Andorra i on es podran escoltar músiques que sonaven durant les emissions d’aquesta ràdio.

Els dos últims seran els diumenges 15 de setembre i 29 de setembre amb el Quartet Doppler i Olga Serra, que interpretaran un repertori clàssic amb una veu a la Casa de la Vall i el sextet que oferirà un repertori clàssic ‘d’un alt nivell, complicat i compromès’, ha assenyalat el director de l’ONCA.

La idea, ha admès Claret, és que aquest format es pugui presentar cada any i que aquests conjunts ‘es puguin vendre’ dins l’oferta de les diferents formacions de l’ONCA. A més, el format ONCA Bàsic permet actuar en llocs on no hi cap l’orquestra i permet ‘multiplicar’ la seva presència al Principat i la seva activitat.

Tots els concerts seran gratuïts i només caldrà reservar l’entrada de forma anticipada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada