L’ONCA actuarà al Festival folklòric dels Pirineus el diumenge 21 de juliol, a les 13 h, als Jardins de la Universitat de Jaca.

El concert que s’hi presentarà és The Beatles a la barroca, una proposta que prèviament s’haurà pogut gaudir als Jardins de Casa de la Vall el dimecres 17 de juliol i que se centra en el compositor, director i pianista Peter Breiner, conegut arreu del món pels seus originals i divertits arranjaments per a orquestra de cambra.

Breiner té predilecció pels temes de música pop dels Beatles i, sobretot, per les obres de Paul McCartney i de John Lennon. El compositor agrupa diversos temes del grup de Liverpool en quatre grans concerts en clau barroca. Els tres primers són a l’estil de Händel (Concerto Grosso), Vivaldi (Les quatre estacions) i Bach (Suite núm. 2), respectivament, i el darrer no té cap referència concreta. Lluny d’escriure dulcificacions orquestrals, el compositor construeix un diàleg entre dos estils distants en el temps: el pop i el barroc.

Des del 1963, Jaca acull el Festival folklòric dels Pirineus, una cita bianual que reuneix grups folklòrics de prop de vint països diferents. Aquest festival destaca pel seu ambient de carrer i és un gran aparador de la cultura global que ajuda a la promoció de la ciutat a l’exterior. Celebrat en un espai tan formidable com els Pirineus, el de Jaca és un dels festivals folklòrics més importants i populars del món. La música i la dansa es combinen amb els espectacles en escenaris estàtics, exposicions i mostres de gastronomia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada