L’ONCA actua dissabte al Palau de la Música Catalana

La Fundació ONCA continua el cicle de concerts anual de l’ONCA al Palau de la Música Catalana aquest dissabte 21 d’abril, a les 19 h, amb el concert Música sacra al Salzburg i a la Viena del classicisme.

En aquesta ocasió, l’ONCA oferirà un concert amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, sota la batuta del seu titular, Josep Vila i Casañas, i acompanyada de Jordi Reguant a l’orgue.

El concert s’iniciarà amb el gradual Angelis suis, MH. 451 de Johann Michael Haydn, autor d’una extensa producció religiosa i profana. Aquesta obra és l’única del compositor que empra el baix continu i mostra un sòlid llenguatge clàssic i un eloqüent rerefons expressiu, com correspon a la seva tonalitat de Si menor.

El concert continuarà amb un repertori de W. A. Mozart amb la interpretació del gradual Sancta Maria, K. 273, petita obra mestra d’una tendra expressivitat; l’ofertori Alma Dei creatoris, K. 277, que mostra un perfecte equilibri en l’alternança de les tres veus solistes i el tutti coral, i la Sonata da chiesa en Re major, K. 245 per a cordes i orgue, obra destinada a ser interpretada en les parts no cantades de la missa. El repertori Mozart finalitzarà amb el motet Misericordias Domini, K. 222, que presenta l’excel·lència del treball mozartià tant estructural com expressiu.

Per finalitzar l’actuació, les dues formacions interpretaran la Missa núm. 2, en Sol major, D. 167 de Franz Schubert. Les primeres misses del compositor són obres directes, ingènuament commovedores, d’una pietat elemental, en què el candor substitueix la solemnitat, i la gràcia predomina sobre la monumentalitat.

El cicle finalitzarà el 10 de maig amb el concert Gospel & Jazz interpretat per l’ONCA i Erwyn Seerutton’s Ensemble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.