oliva

Producte típic de la dieta mediterrània, l’oliva és un aliment d’alt valor nutricional, gràcies a l’equilibri entre el contingut greixós, en el qual predominen els greixos saludables com l’àcid olèic. Es calcula que la proporció és del 20%.

Predominantment, les olives es composen d’aigua, amb una aportació calòrica al voltant de les 150 calories, en el cas de l’oliva verda, i d’uns 140, si es tracta d’oliva negra, per cada 100 grams consumits. A banda de l’aportació calòrica, la diferència de nutrients en el cas de les olives verdes i negres és ben petit. En tot cas, les olives negres aportarien menys sal i més ferro que les verdes.

Pel que fa les vitamines, l’oliva aporta petites quantitats de vitamines del grup B i liposolubles, com la provitamina A i l’E; mentre que contingut en fibra se situa en els 2,6 grams per cada 100 grams consumits, per la qual cosa pot ser considerada com a font de fibra. Els hidrats de carboni i proteïnes en petites quantitats són altres dels elements que en destaquen.

Les persones amb problemes d’hipertensió o de sobrepès, n’haurien de limitar el consum, ja que només per 7 olives, l’aportació de sodi és de 0,30 grams.

L’oliva, doncs, comparada amb d’altres aperitius -com les patates- representa una alternativa molt més saludable, tot i que, com sempre, el control en el consum serà bàsic. La moderació és important per obtenir el màxim dels seus beneficis i reduir-ne els possibles perjudicis, que en aquest cas tindria a veure amb l’aportació calòrica i de sodi.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada