L’Oli de l’Empordà, d’entre els productes de qualitat de la UE

La Comissió Europea ha afegit l’Oli de l’Empordà a la llista de Denominacions d’Origen Protegides (DOP). Aquesta denominació s’ha afegit a un llistat de més de 1.200 productes protegits per legislació europea de protecció d’indicacions geogràfiques, denominacions d’origen i d’altres especialitats tradicionals. Espanya compta actualment amb 186 productes registrats, dels quals 19 són catalans i 5 de les Illes Balears. El pa de pagès també hi és en aquest llistat des del febrer de 2013.

• Denominacions d’Origen Protegides (DOP): el Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya; la Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya; l’Oli de la Terra Alta; l’Oli del Baix Ebre i Montsià; l’Arròs del Delta de l’Ebre; la Mongeta del Ganxet; la Pera de Lleida; l’Oli Les Garrigue; l’Oli de Siurana; i l’Oli de l’Empordà.

• Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP): el Pa de Pagès Català; la Llonganissa de Vic; la Poma de Girona; el Torró d’Agramunt; el Calçot de Valls; les Clementines de les Terres de l’Ebre; les Patates de Prades ,el Pollastre i capó del Prat; i el pa de pagès

• Especialitat Tradicional Garantida (ETG): els panellets Tres segells per a aliments de qualitat

• Denominacions d’Origen Protegides (DOP): denominacions de productes les característiques dels quals es deuen exclusiva o fonamentalment al lloc de producció i als coneixements tècnics dels productors locals.

• Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP): productes agrícoles i alimentaris la reputació o característiques dels quals estan estretament vinculats a una zona geogràfica.

• Especialitats tradicionals Garantides (ETG): denominacions de productes que garanteixen el seu caràcter tradicional,

Per El Tot Granollers / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.