setmana-europa

Per commemorar el Dia d’Europa (9 de Maig), el servei de mobilitat internacional de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell (OJAU) ho fa a través de l’organització de diversos esdeveniments al llarg d’aquesta setmana i protagonitzats per la Dasha, d’Ucraïna, i la Marie-Sophie, d’Alemanya, les dues joves voluntàries europees que porten a terme el seu projecte a la nostra comarca.
La regidora de Joventut de l’Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, manifesta que “cal donar importància a les oportunitats que ens dóna Europa, tant com per poder acollir joves de països europeus, com per enviar joves alturgellencs a fora i que aquests ho aprofitin”. Planes afegeix que “també és important que aprofitem els voluntaris que tenim durant 6 mesos a la Seu per poder conèixer la seva realitat i enriquir-nos plegats, per això està bé que aquestes joves puguin participar amb l’IES Joan Brudieu i amb el projecte “El Cafè dels Idiomes” que serveix per millorar idiomes o altres de les activitats que realitzen a la nostra comarca”.

Programa
Per avui dimarts, 6 de maig, tindrà lloc a les set de la tarda una edició especial Europa del ‘Cafè dels Idiomes’, a la cafeteria Xicolata de la Seu d’Urgell.La sessió també comptarà amb la col·laboració d’Elvin Kristian.
Els actes commemoratius seguiran dijous, 8 de maig, a les 17.30 hores, el workshop Singing in English for kids(Improvisem junts?).Serà al centre cívic l’Escorxador.
També dijous, a les dues del migdia, tindrà lloc un taller per a joves sobre cultura i costums d’Ucraïna i d’Alemanya a l’institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell. Aquest acte serà tancat pels alumnes de batxillerat del centre.
Cada any l’Oficina Jove organitza de l’Alt Urgell diferents activitats per commemorar el Dia d’Europa. El 9 de maig de 1950 es va crear la Comunitat Europea, aquesta proposta que es va anomenar “Declaració Schuman” fou l’antecedent del que és avui la Unió Europea.
L’OJAU ve realitzant aquest tipus de celebracions des de 2011, aprofitant l’estada dels voluntaris europeus que participen del programa de SVE. “Una mirada europea a la cultura i tradició pirenaica” i aprofiten per introduir la seva cultura en aquesta setmana.
Recentment l’OJAU va organitza una jornada d’Oportunitats a Europa per donar a conèixer als joves programes tan importants de mobilitat com Erasmus+, Erasmus per joves emprenedors o la Xarxa Eures i pràctiques europees del SOC (Eurodissea i Leonardo).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada