casalL’Oficina Jove de l’Alt Urgell ha rebut avui la visita d’una representació institucional del Pla d’Urgell, concretament del gerent del Consell Comarcal d’aquesta comarca, de la coordinadora de Serveis Socials i de la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Mollerussa. Aquesta delegació del Pla d’Urgell s’ha reunit amb la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’ajuntament de la Seu d’Urgell, Anna Vives, la regidora de Joventut, Meritxell Planes, el conseller de Joventut i la gerent del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Ricard Pérez, i Sara Camps, respectivament.

L’objectiu de la seva visita a l’Oficina Jove alturgellenca ha estat conèixer de primera mà el seu funcionament com una de les oficines referents del país, sobretot per la bona entesa que hi ha per part del Consell Comarcal, l’Ajuntament de la Seu i la Secretaria de Joventut, els tres ens que conformen part de l’Oficina. Els representants del Pla d’Urgell també s’han interessat pels projectes que s’hi desenvolupen.

Davant d’aquesta visita, la regidora de Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Meritxell Planes, ha manifestat que “sense un personal preparat i predisposat que disposem el mèrit de referent d’Oficina Jove no seria possible”.Planes ha remarcat la importància d’aquestes visites d’altres territoris “per fer intercanvis d’impressions de funcionament i de projectes que ens en podem nodrir tots plegats”.

Els responsables institucionals de la Seu i comarca també els hi han ensenyat les instal·lacions de l’Oficina Jove de l’alt Urgell, així com a les tècniques responsables de cada àrea que han explicat el seu servei (habitatge, treball i oportunitats a Europa, salut, ensenyament, informació juvenil, etc.) i destacant els projectes més rellevants que porten a terme com l’actual projecte pilot d’Assexorem o el Servei de Voluntariat Europeu tant com a receptors com d’enviament.

A més a més, s’ha volgut destacar la importància de les reunions de coordinació de l’Oficina Jove que hi ha entre les diferents tècniques, com la trobada setmanal que realitzen serveix per coordinar projectes i perquè totes les tècniques coneguin tot el què fa cadascuna.

També s’ha ressaltat davant la delegació del Pla d’Urgell la bona predisposició i relació que hi ha entre les diferents administracions que la conformem, fet que comporta que l’Oficina Jove de l’Alt Urgell esdevingui un referent pels joves de la Seu i comarca, atenent totes les seves necessitats i dubtes de diferents àmbits d’interès.

La visita també ha servit per conèixer algun projecte que fan des del Pla d’Urgell, com per exemple la xarxa de salut, on és reuneixen un cop a l’any diferents tècnics de salut i drogodependència de diferents territoris i intercanvien projectes i bones pràctiques en aquest àmbit. En aquest sentit, els responsables de l’Oficina Jove de l’alt Urgell han fet un primer contacte per valorar la possibilitat de que la tècnica de Salut alturgellenca en hi pugui formar part.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada