eurodesk copia

L’Oficina Jove de l’Alt Urgell se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat de la Xarxa Eurodesk (del 13 al 19 d’octubre) que, sota el lema ‘Time to move?,’ té com a objectiu informar els joves sobre les oportunitats de ser ciutadà europeu.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Meritxell Planes, i el conseller de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Ricard Pérez, recalquen que un dels serveis més destacats que ofereix l’oficina és, precisament, el fet de ser membres d’aquesta xarxa europea de mobilitat. “Ens permet poder enviar i rebre joves a través del servei de voluntariat europeu, i alhora que els joves tinguin informació de primera mà sobre tot allò que poden fer a diversos països de la Unió Europea, tant a nivell formatiu com laboral o d’oportunitats”.

Així doncs, l’Oficina Jove alturgellenca actua com a Multiplicador Qualificat Eurodesk. El programa d’aquesta setmana inclou la participació de tècnics del servei de mobilitat de l’oficina a la trobada Innova’t d’informació i orientació laboral que se celebrarà aquest dimecres, 15 d’octubre a Vic.

La programació seguirà amb el taller-xerrada obert als i les joves alturgellencs sobre ‘Què cal saber abans de fer un Voluntariat Europeu?’ que se celebrarà aquest divendres, 17 d’octubre, d’11 a 13 hores a la mateixa Oficina Jove.

Cal remarcar també que l’oficina ha estat seleccionada per formar part del seminari de multiplicadors qualificats de la xarxa Eurodesk que se celebra a Brussel·les entre avui dilluns 13 i dijous 16 d’octubre, on la tècnica alturgellenca de treball i mobilitat europea Ruth Dencàs exposarà el programa d’emprenedoria rural i juvenil ‘A l’Alt Urgell també pots començar’.

Per a més informació: http://timetomove.info

Xarxa Eurodesk

Recordem que l’Oficina Jove de l’Alt Urgell és membre de la xarxa europea de mobilitat Eurodesk des de l’any 2010, on hi participa activament donant contingut al Portal Europeu de la Joventut, oferint als joves del nostre territori informació actualitzada en relació a pràctiques, voluntariats, oportunitats en general als diversos països de la Unió Europea, entre d’altres serveis.

L’Eurodesk és un servei d’informació sobre programes i iniciatives europees dirigit no només a joves sinó també a les persones que treballen en l’àmbit juvenil. És una xarxa d’informació europea on hi participen més de 47 punts d’informació i 1.800 oficines juvenils de 29 països europeus, que es comprometen a informar als joves sobre temes com: allotjament, treball, educació i formació, turisme, viatjar per Europa, intercanvis entre joves, contactes o socis per projectes europeus, així com també programes i iniciatives europees i foment dels drets com a ciutadà europeu.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada