L’Oficina Jove de l’Alt Urgell organitza una jornada per treballar a l’estranger

El servei de treball de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i el Servei d’Ocupació de Catalunya han organitzat per aquest dimecres, 9 de maig, una jornada pràctica per fer saber als joves de la Seu i comarca les opcions que hi ha per a poder treballar a l’estranger, així com portar-hi a terme pràctiques i realitzar tasques de voluntariat.

En aquesta jornada, que tindrà lloc a partir de dos quarts de cinc de la tarda a les mateixes instal•lacions de l’Oficina Jove, s’informarà als i a les joves sobre les diferents vies que existeixen per a poder treballar en qualsevol país de la Unió Europea, tant per treballar a l’estiu com els convenis existents amb d’altres països, i les acreditacions sobre els estudis i les prestacions.

A més a més, també s’informarà sobre els programes Eurodisea i Leonardo per poder fer-hi pràctiques remunerades. També es podrà obtenir informació sobre el taller pràctic Europass.

Servei de Voluntariat Europeu

Una altra de les informacions que es donaran en aquesta jornada és sobre el Servei de Voluntariat Europeu en el qual l’Oficina Jove de l’Alt Urgell hi participa activament. Des de l’Oficina Jove dos joves alturgellencs han sol•licitat recentment poder fer de voluntari a Romania i a Àustria, mentre que tres joves de França, Estònia i Romania han sol•licitat poder treballar com a voluntaris a la Seu d’Urgell.

Recordem que el passat mes de febrer es van incorporar a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell tres nous joves europeus que participen en el Servei de Voluntariat Europeu. Els joves són els Inese i el Roberts de Letònia, i el Rémi de Bèlgica, que durant una estada de sis mesos a la nostra ciutat donaran continuïtat al projecte ‘Una mirada europea a la cultura i tradició pirinenca’ que l’any passat van endegar tres joves vinguts d’Hongria, Suècia i Turquia.

El Servei de Voluntariat Europeu ofereix la possibilitat a joves de 18 a 30 anys d’ampliar la seva formació, viure una experiència multicultural, conèixer diferents realitats, donar suport al desenvolupament locals i ampliar els coneixements d’un idioma a través de la participació activa en un projecte de voluntariat i solidaritat.

Aquest voluntariat es porta a terme a través d’un treball en equip i la formació en diferents camps. Tot aquest procés és reconegut per la Comissió Europea amb el Youthpass, certificat que acredita al jove com a voluntari europeu.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.