L’Àrea de Joventut i Infància de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha organitzat una nova edició del curs de premonitors de lleure. Aquest curs, que està adreçat a joves a partir de 16 anys, s’inclou en l’oferta formativa Pack Lleure 2017 que en breu publicarà la resta de cursos que engloba, entre ells, el curs de monitor de lleure.

El curs tindrà lloc del dilluns 10 d’abril al dijous 13 d’abril, de dos quarts de deu del matí a dos quarts de dues del migdia, a les instal·lacions de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

Les inscripcions cal fer-les a la mateixa Oficina Jove, on s’oferirà més informació respecte a aquest curs relacionat amb el món de lleure. El preu del curs és de 38 euros. Les places són limitades. L’Oficina Jove de l’Alt Urgell, a través de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, expedirà un certificat d’assistència una vegada finalitzat el curs.

La regidora de Joventut i Infància del Consistori urgellenc, Sílvia Iscla, afirma que “és una molt bona oportunitat per formar-se i començar a endinsar-se en el món del lleure. És molt positiu que tinguem joves a la comarca interessats en realitzar aquest curs, això significa que les tasques i les activitats de lleure que es realitzen actualment a l’Alt Urgell podran tenir continuïtat”.

El curs de premonitor de lleure s’estructura en dos tipus de continguts: teòrica i tècniques. La part teòrica ofereix una base sobre la qual fomentar la didàctica i també a donar elements útils d’anàlisi per la reflexió de “fer de monitor/a”. Pel que fa a les tècniques, s’ofereixen recursos per portar a terme la metodologia.

Aquest curs de premonitor té com a objectius sensibilitzar a possibles futurs monitors i monitores sobre la tasca d’educació que portaran a terme amb els infants; oferir elements de reflexió sobre què significa educar i no entretenir; iniciar un ventall de recursos tècnics que donen suport a la tasca educativa; practicar una programació pedagògica prèvia de diferents tipus d’activitats convencionals de lleure infantil i/o juvenil; i informar de les diferents tasques del premonitor.

Cal remarcar, a més a més, que tot el professorat d’aquest curs de premonitors de lleure són persones de la comarca, és a dir, joves amb el títol de directors amb el món del lleure.

En aquest curs hi col·laboren la Direcció General de Joventut, l’Escola Forca i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada