oficina-jove-seuAquesta setmana l’Oficina Jove de l’Alt Urgell ha incorporat dues noves joves voluntàries europees que desenvoluparan el projecte “Una mirada europea a la cultura i tradicions pirinenques” que s’emmarca en el programa de Servei de Voluntariat Europeu que gestiona i lidera aquesta oficina juvenil, i que compta amb la col·laboració de diferents entitats de la comarca alturgellenca.

Concretament, les dues joves són la Dasha Lavrinenko, d’Ucraïna, i la Marie-Sophie Geske, d’Alemanya, les quals han estat rebudes per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i la regidora de Joventut de l’Ajuntament urgellenc, Meritxell Planes.

Les dues joves portaran a terme diferents tasques de treball voluntari durant una estada de sis mesos a la Seu i comarca. Es tracta d’un projecte per tractar temes culturals i tradicionals del Pirineu i conèixer la realitat del territori, i ho faran amb la col·laboració d’alguns departaments del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, de l’Ajuntament de la Seu, l’Arxiu Comarcal, centres educatius, l’Espai Ermengol i entitats culturals del territori.

Servei de Voluntariat Europeu

El Servei de Voluntariat Europeu és una de les accions del programa Joventut en Acció, la qual permet als joves entre 18 a 30 anys participar d’un projecte de temàtica variada, en un període entre 2 i 12 mesos.

Les despeses principals estan cobertes (viatge, despeses de manutenció i diners) i està reconegut a nivell europeu amb l’expedició d’un certificat “Youthpass” que acredita les competències adquirides.

L’Oficina Jove de l’Alt Urgell forma part del programa Joventut en Acció des de 2010, essent entitat que pot acollir voluntaris europeus, com enviar joves alturgellencs a Europa. Fins a dia d’avui, l’Oficina Jove ha acollit a 17 voluntaris provinents de tota Europa, i ha fet l’enviament de 7 joves de la comarca a diferents països de la Unió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada