oficina-joveAvui ha tingut lloc a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell la presentació del projecte pilot Assexorem, una consulta virtual via WhatsApp que estarà activa les nits d’algunes festes majors de la comarca amb l’objectiu que els i les joves hi puguin fer arribar els seus dubtes sobre relacions i sexualitat.

En la presentació del projecte pilot Assexorem hi han intervingut el conseller de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Ricard Pérez; la regidora de Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Meritxell Planes; i el director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig.

En la seva intervenció, Ricard Pérez ha agraït el suport rebut per part de la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya a l’hora de tirar endavant aquest projecte pilot adreçat als joves alturgellencs.

Per la seva part, Meritxell Planes, ha explicat que Assexorem és un servei d’assessorament a joves, de manera directe, ràpid i confidencial, sobre temes de sexualitat i conductes de risc, a través de Whatsapp. El projecte compta amb el suport de l’Associació AntiSida de Lleida que aporta una educadora que serà l’encarregada de resoldre els dubtes que plantegin els i les joves a través d’aquesta App de manera totalment confidencial.

Assexorem, 637 426 903

El servei Assexorem s’activarà el pròxim dissabte 19 de juliol, a la festa major d’Alàs i seguirà els dies 2, 14, 23, 29 i 30 d’agost, i el dia 1 de setembre, des de les dotze de la nit fins a les quatre de la matinada, és a dir, les nits de festa major de Castellciutat, Peramola, Montferrer, Oliana, Organyà i la Seu d’Urgell, i comptarà amb el suport de les comissions de festes d’aquestes poblacions alturgellenques. En aquest sentit, Planes ha manifestat que “entenem que ha de ser un servei on tots ens hi sentim implicats i sobretot els joves i els organitzadors de les festes”. A cada festa major hi haurà una lona amb el logotip del projecte, el número de telèfon per fer la consulta (637 426 903) i l’horari (de les 12 de la nit fins a les 4 de la matinada).

El projecte també es concreta en tres vídeos breus (prevenció, expressió de sentiment i primera vegada i por), que queden també reflectits en tres cartells diferents, on hi ha un exemple de conversa entre un o una jove amb la resposta del professional de la salut. Aquest vídeos es penjaran a les xarxes socials amb la col·laboració de les diferents comissions de festes de les poblacions alturgellenques.

En la presentació d’Assexorem, el director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig, ha desitjat que aquest projecte pilot sigui un “èxit total” i que “estem segurs que funcionarà, ja que els joves veuran que és un canal molt adequat per poder resoldre els seus dubtes”. Reig ha remarcat que “volem valorar com veuen els joves aquest projecte per poder extrapolar-lo a d’altres comarques del país”.

Antecedents

La regidora de Joventut de l’Ajuntament urgellenc, Meritxell Planes, ha remarcat que des de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell s’han detectat situacions de conductes de risc entre joves en ambients d’oci nocturn que poden comportar situacions no desitjades o conflictives, i com ja s’ha fet en anteriors ocasions es busca incidència directa entre els joves per facilitar informació i assessorament personalitzat i confidencial.

“I d’aquesta necessitat, ha afegit Planes, sorgeix la voluntat de que la prova pilot del projecte Assexorem es faci a la nostra comarca, ja que és un projecte que ofereix assessorament als joves de manera directa i gratuïta en els espais d’oci, gràcies a l’ús de WhatsApp”.

Aquest projecte es va iniciar l’any passat a Astúries també en un context de festes popular i va presentar uns excel·lents resultats tant en matèria del nombre de consultes com per l’interès de les mateixes.

A l’Alt Urgell, des de l’àrea de salut de l’Oficina Jove i des de l’any 2002 s’han portat a terme accions de prevenció i promoció de la salut a través de diferents programes com Nits Q i Som-Nit. A més a més, l’Oficina Jove disposa d’una consulta de Salut sociosanitària pels jovent tots els dimarts de 16 a 19.30 hores vol d’aquesta manera seguir incidint en matèria de salut juvenil sobretot en l’àmbit de la prevenció i el foment de conductes respectuoses i sense risc.

Nova imatge de l’OJAU

D’altra banda, avui també s’ha presentat la nova imatgeria de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, servei que durant l’any 2013 hi van ser ateses un total de 4.893 persones.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada