L’Oficina Jove acull dues noves voluntàries europees per col·laborar amb entitats de l’Alt Urgell

ojauEl  Servei de Mobilitat Internacional de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell ha incorporat recentment a dues noves voluntàries, la Marion (de França) i la Lenna (d’Alemanya), que en el marc del programa Erasmus+ (Servei de Voluntariat Europeu) realitzaran fins el pròxim mes d’abril diverses tasques de voluntariat en diferents institucions i entitats culturals de la comarca.

El Servei de Voluntariat Europeu que portaran a terme aquestes dues joves europees acollides a l’Alt Urgell se centraran en les de caire cultural, amb l’objectiu que facin difusió de la nostra cultura entre els joves provinents d’arreu d’Europa, i afavorir l’intercanvi intercultural i animar als i les joves de la nostra comarca a gaudir de les oportunitats d’estada a l’estranger que ofereix el programa Erasmus+.

Ambdues joves realitzaran al llarg d’aquest sis mesos tasques de voluntariat cultural vinculades a diverses entitats de la comarca com Pirineus Creatius. També col·laboraran en projectes propis de l’Oficina Jove, així com en la difusió de les oportunitats el programa Erasmus+ a través de diversos canals com RàdioSeu, tallers a centres educatius i a l’Escola Oficial d’Idiomes, xarxes socials i el Cafè dels Idiomes.

Servei de Voluntariat Europeu

A través del programa Servei de Voluntariat Europeu, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell ja ha acollit a 27 joves voluntaris i voluntàries de diferents països de la UE, i s’han enviat 7 joves urgellencs a d’altres països.

Des de l’Oficina Jove alturgellenca es vol recordar que tots aquells joves d’entre 17 i 30 anys d’edat que vulguin realitzar un servei de voluntariat europeu es poden assessorar en aquesta mateixa oficina que alhora és també l’entitat d’enviament de voluntaris.