L’Oficina de Turisme de la Seu rep un 27% més de visitants en Setmana Santa

oficina turisme seu

Aquesta Setmana Santa, l’Oficina de Turisme de la Seu d’Urgell -situada a l’Espai Ermengol- ha rebut un 27% més de visitants respecte a la de l’any anterior. En xifres absolutes, durant aquests dies festius de Pasqua l’oficina urgellenca ha atès 547 persones, mentre que a la Setmana Santa de 2014 hi van passar un total de 429 visitants.

Davant d’aquestes dades, el regidor de Turisme de l’Ajuntament urgellenc, Jordi Pallarès, manifesta que “estem molt satisfets per aquest augment significatiu del nombre de visitants que han passat per l’Oficina de Turisme Seu aquesta Setmana Santa per informar-se sobre tot allò que ofereix la Seu d’Urgell. Aquestes dades remarquen que estem creixent, que la Seu és una destinació turística en creixement, i això és fruit d’haver posat en valor tota l’oferta turística que ja teníem, potenciant-la arreu del país i també a l’estranger”.

Aquests 547 visitants que s’han atansat a l’Oficina Turisme de la Seu, 131 van visitar aquest recurs turístic el Dijous Sant (2 d’abril), sent el dia que va rebre més turistes, seguit de Dissabte Sant (4 d’abril) jornada on hi van passar 119 persones, mentre que el dilluns 30 de març van fer les seves consultes un total de 101 turistes.

Les visites fetes a l’Oficina Turisme de la Seu durant la resta de dies de Setmana Santa són les següents: el dimarts 31 de març van passar-hi 70 persones; el dimecres 1 d’abril, 56; el Divendres Sant (3 d’abril), 45; i el Diumenge de Pasqua (5 d’abril) van fer les seves consultes 25 visitants.

Procedència i tipus de consultes

D’aquests 547 visitants que han passat per l’Oficina de Turisme de la Seu, el 66,4% han estat catalans, mentre que el 21,7% han estat ciutadans de la resta de l’estat.

El 7,2% dels turistes atesos aquesta Setmana Santa des d’aquesta oficina procedien de diferents països europeus, sent els alemanys -un 4% del total- els turistes estrangers més nombrosos que han desbancat per primera vegada els francesos que s’han acostat fins a l’oficina, sent el 2% del total dels turistes europeus. La resta de turistes europeus han vingut de diversos països d’Europa.

Pel que fa a les consultes realitzades per aquests 547 visitants a l’Oficina de Turisme de la Seu, el 67,6% han demanat informació sobre el centre històric de la Seu d’Urgell (catedral, museus, carrers emblemàtics, entre d’altres).

El 47,9% s’ha interessat pel Parc Olímpic del Segre i les seves activitats esportives i lúdiques. Un 37,75 ha sol·licitat informació sobre rutes de senderisme i un 40% ha preguntat per restaurants de la Seu i voltants.

El turisme d’autocaravanes augmenta un 34%

El nombre de turistes que practiquen autocaravaning que han visitat aquesta Setmana Santa la Seu d’Urgell també ha augmentat considerablement respecte la de l’any passat.

Per la zona d’aparcament d’autocaravanes de la capital alturgellenca, situada al terreny de sorra a tocar de l’aparcament municipal del Dr. Peiró, s’hi han instal·lat un total de 122 vehicles d’aquest tipus. Això representa un augment del 34% el turisme d’autocaravanes respecte la Setmana Santa de 2014, on hi van instal·lar-se 91 vehicles.

Al respecte, el regidor de Turisme afegeix que “aquestes xifres ens constaten l’encert d’haver apostat per la promoció i el foment d’aquesta activitat turística, d’esbarjo i esportiva”.

TOTES LES NOTÍCIES