L’Oficina de Turisme de la Seu d’Urgell, ubicada a l’entrada de l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, ha atès al llarg de l’any 2015 un total de 19.704 visitants i turistes. Aquesta xifra representa un augment de prop de l’11% respecte l’any 2014, any en que va atendre 17.903 persones.

Val a dir que des de l’any 2012, l’augment de turistes atesos a l’Oficina de Turisme ha estat del 35%. Aquesta oficina es troba instal·lada des de l’abril de 2011 a l’edifici que comparteix amb l’Espai Ermengol, al bell mig del centre històric de la Seu d’Urgell.

Davant d’aquestes xifres de turistes que ha rebut la Seu d’Urgell, la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament urgellenc, Mireia Font, afirma que “estem satisfets, i confiem que el projecte turístic La Seu Medieval, endegat a finals de 2015, aportarà un major nombre de visitants atrets pel nostre patrimoni històric i cultural”.

Tres itineraris turístics

Recordem que La Seu Medieval pretén posar en valor el patrimoni medieval de la ciutat, i dóna a conèixer el potencial històric i patrimonial del nucli medieval, que ha estat documentat darrerament. La Seu d’Urgell ha senyalitzat tres itineraris turístics perquè el públic conegui els punts d’interès històric, artístic i urbanístic en què sobresurt la Seu medieval. Aquest conjunt gira al voltant de la Catedral de Santa Maria del segle XII, una obra íntegrament romànica i que és única a Catalunya.

Procedència dels visitants

Pel que fa a la procedència d’aquests 19.704 visitants i turistes el 72,4% són de l’Estat espanyol, dels quals el 74,7% procedeixen de diferents punt de Catalunya, La resta procedeixen de diversos punts de l’Estat.

Pel que fa a turistes vinguts d’altres països europeus hi destaquen els francesos que en són el 10,8%, seguits dels alemanys que representen el 4,4%. Per l’Oficina de Turisme de la Seu d’Urgell també hi han passat turistes dels Països Baixos, sent el 2,2% dels europeus, mentre que els turistes britànics han representat el 2% dels visitants estrangers.

El patrimoni històric, màxim interès dels visitants

Del total dels 19.704 visitants a l’oficina de turisme urgellenca, el 62,58% ho han fet per sol·licitar informació referent al centre històric i la catedral, seguides de les rutes a peu, parcs naturals i el Parc del Segre.

Val a dir que la informació sobre comerç i restaurants han estat les altres dues demandes més sol·licitades pels visitants que durant l’any 2015 han representat un 10,5% i un 18,3%, respectivament.

El 62,3% dels visitants atesos a l’Oficina de Turisme de la Seu han estat persones d’entre els 35 i els 65 anys; el 22,6% eren majors de 65 anys, mentre que el tercer grup més nombrós ha estat els visitants amb edats compreses entre els 26 i els 35 anys.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada