L’Oficina de Turisme de la Seu atén 11.511 persones el 2012

L’oficina de turisme ubicada a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat ha atès al llarg del 2012 un total d’11.511 persones, una xifra que suposa un increment d’un 5 per cent en relació al 2011, any en què van utilitzar el servei 10.951 turistes.

Les consultes que s’han resolt han estat en més de la meitat dels casos (58%) sobre la Seu d’Urgell i el seu centre històric. Tanmateix, també s’ha facilitat informació sobre l’Alt Urgell (35,3%) i el Pirineu en general (3,9%). Les activitats més sol•licitades continuen essent el senderisme, l’oferta lúdica del Parc Olímpic del Segre i les rutes de BTT. A més, són un pol d’atracció el Parc Natural del Cadí Moixeró i les activitats a l’aire lliure.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Pallarés, ha fet una valoració positiva del balanç d’atenció turística a la ciutat i ha destacat de forma especial “l’interès dels visitants pel nucli de la Seu”. En aquest sentit, la ubicació cèntrica de Turisme La Seu i la nova senyalització han permès esdevenir “un punt de referència”. “Les xifres demostren que hem fet un salt qualitatiu i quantitatiu, i això, finalment repercuteix en la dinamització econòmica de diferents àmbits de la ciutat”, subratlla Pallarés.

 

Perfil dels visitants

La majoria dels visitants que han estat atesos a l’oficina de turisme de l’Espai Ermengol són catalans (45%), en la seva majoria de la demarcació de Barcelona (89,7%), tot i que també n’hi ha de Lleida (4,7%), Girona (4,1%) i Tarragona (3,9%). Els turistes de l’Estat espanyol representen un 27% de les demandes, un 7% més que l’any anterior. En destaquen els de Madrid (32,47%), València (24,5%) i el País Basc (8,2%).

En les xifres que resumeixen el 2012 es constata també un augment de visitants europeus (26,16%), bona part provinents de França (48,63%), però també d’Alemanya (16,43%), Gran Bretanya (13,88%), els Països Baixos (9%) i Bèlgica (4,6%).

Jordi Pallarés advoca per reforçar “l’aposta d’obrir-se a l’exterior”, tenint en compte que “hi ha molta gent que es mou per atractius turístics com la Catedral i el romànic, el Parc Olímpic del Segre i la natura”.

El tipus d’allotjament més sol•licitat pels turistes és l’hotel, l’opció preferida en el 37,2% de les ocasions. Els càmpings els trien un 27,1% dels visitants. Des de Turisme La Seu s’assenyala que altres demandes d’informació van vinculades als restaurants, adreces de la ciutat i comerços.

TOTES LES NOTÍCIES