massana

La creixent demanda per les activitats per descobrir la natura ha fet que el Comú de la Massana aposti de forma decidia per dos productes de qualitat, que ja estan més que consolidats: les sortides a cavall per parc natural del Comapedrosa i. les excursions guiades a peu, una iniciativa conjunta del Comú de la Massana i els hotelers de la parròquia.

Les excursions a cavall al Parc Natural del Comapedrosa s’han tornat a tancar amb un balanç excel·lent, lleugerament per sobre de la xifra de l’any passat, amb 313 sortides. Cal destacar l’elevat nivell de satisfacció de totes les persones que han provat l’experiència d’accedir al parc a lloms d’un cavall. L’any passat es va introduir un cavall més, oferint sis places per sortida. “Es tracta d’un producte molt ben valorat pel client i de fet la demanda s’ajusta perfectament a l’oferta. No podem créixer més perquè per seguretat no es poden oferir més de sis places per sortida”, explica el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Sergi Balielles.

Pel que fa a les excursions guiades, cofinançades pel Comú i els hotelers, la xifra d’excursionistes es manté. L’impuls més fort va tenir lloc fa quatre temporades i en aquests moments el producte es manté estable, donant un servei de guia de muntanya a uns 935 ecoturistes. Totes les propostes han tingut bona acollida i cada visitant ha pogut triar la més adequada per a la seva preparació física. La novetat d’enguany ha estat l’excursió fins al refugi del Comapedrosa, la ruta més difícil que es proposava i que ha tingut una seixantena de participants. Cal matisar que aquesta proposta està pensada per a un públic que no està acostumat a fer grans excursions i que busca noves experiències en un entorn natural. Per això tenen una gran acceptació les excursions al Llac de Tristaina, el Tomb de les Neres o el Pic dels Llacs.

D’altra banda cal remarcar el gran volum de turistes de muntanya que cada any venen al Parc Natural del Comapedrosa per realitzar diferents rutes pel seu compte. La caseta d’informació del Comapedrosa ha atès enguany 5.196 demanes d’informació, la dades més elevada des que es va posar en marxa l’equipament. Les dades de freqüentació total del parc es donaran a conèixer en les pròximes setmanes.

Una de les xifres que més ha crescut ha estat la de visites a l’Oficina de Turisme de la Massana, que ha atès 23.841 turistes des de l’1 de juliol fins el 5 de setembre. El mes d’agost s’ha situat al capdavant en el còmput de tot l’any 2015, amb 13.336 visites, seguit del juliol, que experimenta un gran augment respecte el mateix mes dels anys anteriors, amb 6.970 visites. Sens dubte, però, la setmana que ha crescut més ha estat la primera de setembre, en motiu dels Mundials de btt i trial, amb un total de 3.535 persones. “Realment, la bicicleta de muntanya és un bon producte durant tot l’estiu però especialment al setembre, quan la freqüentació començava a baixar”, assegura Balielles.

També cal remarcar la nova proposta del Comú de la Massana per a reactivar les terrasses de la parròquia. Es tracta de l’Hora del Vermut, una iniciativa que s’ha portat a terme amb la col·laboració d’Andolac, distribuïdor de la marca de vermut El Bandarra. “L’acció entra en la línia del nostre Pla de reactivació del comerç, d’anar oferint diferents al·licients per omplir de vida la Massana. Ens queda camí per recórrer però penso que la percepció és que estem assolint el repte”, afirma el conseller.

El departament de turisme ja està treballant amb diferents propostes per aquesta tardor, conjuntament amb les associacions de la parròquia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada