L’Oficina de Turisme d’Andorra la Vella a la plaça de la Rotonda atén unes 800 persones cada dia a l’agost

L’Oficina de Turisme d’Andorra la Vella, a la plaça de la Rotonda, atén cada any i permanentment el 33 % del total de visitants de les oficines de turisme de tot el país.

Durant el mes d’agost s’hi assessora diàriament més 800 persones i en molts casos es formen cues a l’entrada de l’oficina, en hores punta, segons informa el Comú en una nota de premsa.

Entre els mesos de juny i juliol, enguany, s’ha informat 16.679 visitants.

Les estadístiques del 2012, tal com es pot veure en les xifres, en comparació amb l’any 2011, reflecteixen un increment de visitants els mesos de gener, març, abril i maig, i una reducció de consultes els mesos de desembre i juliol.

Aquest any 2012, la gran majoria dels visitants a l’Oficina de Turisme d’Andorra la Vella i al punt d’informació turística de la Margineda són espanyols – amb 27.000 visitants -, seguits dels de diversos països d’Europa -12.000 -, i els francesos amb 8.600 visitants.

 

Els Itineraris guiats

Els itineraris guiats de la parròquia es fan de dilluns a diumenge, a les 10.00 hores i a les 16.00 hores.

Itineraris proposats:

– Itineraris interpretatius de l’Anella Verda.

-Visites al Centre Històric d’Andorra la Vella: Barri Antic, Casa de la Vall i a l’església de Sant Esteve i capella de Sant Andreu.

-Museu de Roques.

-Jaciment de la Margineda.

Amb l’acompanyament dels guies de Turisme, enguany, el recorregut dels itineraris i de les visites té un cost d’1,50 euros.

l’Oficina de Turisme també proposa les Visites Teatralitzades al Barri Antic i ven els tiquets al preu de 5 €.

El mes de juliol van participar en els Itineraris més de 200 persones i la gran majoria van escollir la visita del Centre Històric d’Andorra la Vella.

 

Visita al Jaciment de la Margineda

El Comú d’Andorra la Vella en col·laboració amb l’entitat Molines Patrimoni, posa a la disposició diversos guies de Turisme per a efectuar una visita comentada al Jaciment de la Margineda, de dimarts a dissabte. Horaris: 11.00 hores i a les 18.00 hores

El recorregut per les restes arqueològiques, lloc emblemàtic de la història de la Pparròquia i del país, té un cost de 5€ per als adults i de 3€ per a la gent gran. És gratuït per als menors de 12 anys.

La recaptació és destinada a finançar les noves recerques arqueològiques que emprendrà Molines Patrimoni en un futur immediat.

El mes de juliol, 32 persones van visitar el jaciment.

Les dues primeres setmanes del mes d’agost ho han fet 35 persones, la gran majoria composta de turistes espanyols i d’alguns residents.

 

Oficina de Turisme de la Margineda

L’Oficina de Turisme de la Margineda, situada a tocar del pont medieval, ha atès d’ençà el començament de l’estiu i fins a mitjans d’agost, unes 1500 persones,més de la meitat de nacionalitat espanyola .

 

Eventuals d’estiu de Turisme

Hi ha una plantilla general de 20 joves informadors i guies, eventuals d’estiu, que exerceixen des de l’1 de juliol fins a l’11 de setembre atenent els visitants i turistes que requereixen els seus serveis.

La meitat d’aquests joves són guies turístics i l’altra meitat donen suport a les oficines de Turisme, com a informadors.

La seva feina consisteix en informar i assessorar els visitants així com guiar-los en les visites per la parròquia, a més d’atendre el Punt d’Informació de l’Alberg la Comella.

La contractació de joves de la parròquia com a eventuals d’estiu de Turisme és una iniciativa que va néixer fa 27 anys a Andorra la Vella.

 

Altres serveis de l’Oficina de Turisme

L’Oficina de Turisme de la Rotonda ofereix la possibilitat al visitant de reservar els diferents serveis i atractius que ofereix el conjunt del país com Caldea, el Bus Turístic i Excursions, així com les activitats d’experiència en muntanya organitzades a Vallnord i Grandvalira, i les visites a Naturlàndia i al Palau de Gel.

En col·laboració amb el Departament d’Esports comunal i el Club Pirinenc Andorrà, es registren les reserves per a les excursions a peu de “Caminades Tranquil•les – Per conèixer els nostres paisatges”, una iniciativa conjunta que patrocina el Comú d’Andorra la Vella.

També es fa la venda d’entrades per a tota mena d’espectacles i animacions que proposen el conjunt de les parròquies.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.