La Diputació de Lleida participarà del 22 al 26 de gener a la Fira Internacional de Turisme FITUR de Madrid. El president de la corporació, Joan Reñé, té previst assistir-hi els dies 22 i 23, coincidint amb la visita del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i l’entrega a la Val d’Aran del certificat “Biosphere Destination”, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida en la tramitació de la petició a l’Institut de Turisme Responsable, entitat vinculada a la UNESCO.

Més de 120.000 professionals del sector turístic assistiran a aquesta fira, que comptarà amb la participació de 9.000 empreses i entitats turístiques de 165 països.

Tota l’oferta turística de les comarques de la demarcació de Lleida, entre la qual la de l’Alt Urgell, serà present a Fitur, amb novetats com el reconeixement del Montsec com a Reserva i Destinació Turística Starlight; el Centre de Visitants del Pallars Jussà-Epicentre i la nova ruta per l’embassament de Terradets; la representació virtual de les pintures originals de l’absis de Sant Climent de Taüll; la certificació de Destinació de Turisme Familiar a les Valls d’Àneu, la primera destinació de l’interior de Catalunya que rep aquest segell; les noves rutes de senderisme Muntanyes de Llibertat i El Camí del Sol al Pallars Sobirà; les activitats “wildlife” o visualització de la vida salvatge a la Val d’Aran i la recuperació de les Basses de Gallissà, al marge esquerra del riu Segre, aigües avall de Bellver, com a zona humida.

El Patronat de Turisme també presentarà l’edició d’una nova guia de rutes de senderisme, que recull un conjunt de 26 rutes de les comarques lleidatanes.

La participació de la Diputació de Lleida a FITUR es fa amb la col·laboració dels consells comarcals lleidatans i de la Generalitat de Catalunya. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, acompanyat pel vicepresident del Patronat, Gerard Sabarich, i pel director, Jordi Blanch, es desplaçaran a FITUR on coincidiran amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i per assistir als actes organitzats per la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada