L’ocupació per Setmana Santa ha estat d’un 70’8%

La  valoració general que es fa des de la Unió Hotelera de l’ocupació al Principat durant la setmana de l’11 al 16 d’abril ha estat positiva. Aquesta ha abastat el 70,80% al seu global, segons les seves dades. Les parròquies que s’han beneficiat d’uns millors resultats, han estat les d’Andorra la Vella i la d’Escaldes-Engordany, amb un 78% aproximat, essent la parròquia de Sant Julià de Lòria amb un 55% aproximat on ha estat inferior, les Valls d’Orient 67% i les Valls del Nord amb un 70%.

Els dies on s’han registrat l’ocupació més gran han estat el 14 i 15 d’abril (Divendres Sant i dissabte) amb un 89% i 87% respectivament. En comparació amb la Setmana Santa del 2016, (dijous, divendres, dissabte i diumenge) l’ocupació ha estat superior en un 6,37%.

La Unió Hotelera ha desenvolupat un estudi de la demanda d’ocupació per aquestes vacances de Setmana Santa des d’un mes abans, mesurant amb tres onades diferents d’enquestes, entre els associats i no associats que han volgut participar. Aquestes van tenir lloc els dies 16 i 23 de març i el 10 d’abril on es valoraven els percentatges d’ocupació de cada dia. Els establiments hotelers que han participat en les esmentades enquestes, han rebut la informació detallada sobre l’evolució de la demanda hotelera, la qual cosa els ha suposat un important avantatge a l’hora de dissenyar i modular la seva estratègia a seguir, per tant, també a l’hora d’adaptar-se millor a la situació del mercat. Les previsions que d’aquest estudi han obtingut un “accuracy” o índex de precisió del 90%, envers els resultats finals mesurats.

Des de la UHA indiquen que  es continuarà treballant per abastar dades de la màxima qualitat amb la col·laboració del nombre més gran d’establiments possible, que els permeti millorar el rendiment dels establiments del país. Així mateix, volen agrair molt especialment la col·laboració de tots els establiments que els han donat la seva confiança participant i que han fet possible aquesta iniciativa.

Text: UHA