Les  dades d’ocupació registrades per la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) al mes de desembre han estat del 58,92%, una xifra molt similar al mateix mes de l’any 2015, que va estar del 58,78%.

Seguint la tendència dels últims mesos, aquest desembre també ha estat la xifra més gran d’ocupació de la sèrie històrica que disposem (2011); el que tanca un últim semestre del 2016 força positiu.

Tanmateix assenyalar que les mitjanes assolides durant tots els mesos de l’any, amb l’excepció de l’abril, a causa del calendari en la celebració de la Setmana Santa, sempre han estat per sobre de la mitjana consolidada dels últims 5 anys.
Pel que toca a l’ocupació acumulada de l’any 2016 ha estat del 54,91%, el que suposa un augment d’aquest indicador del 6,68% respecte de l’exercici precedent i d’un 13,22% amb relació el tancament del 2011.

Especialment positives han estat les dades dels preus mitjans de venda dels establiments on:

 El 61,76% del total els han apujat, on mes de la meitat (57,15%), ha obtingut un augment d’entre el 3 i el 10% en els seus preus mitjans de venda.

 11,76% declaren que no han baixat ni augmentat.

 26,47% han donat un decreixement com a resposta.
La resultant d’aquestes dades ens dóna una imatge molt positiva en el global de vendes consolidat, referit en perímetre anual, de tal manera que:

 El 85,29% dels establiments han millorat la seva facturació al 2016.

 Un 8,82% ha obtingut la mateixa producció.

 El 5,88% ha vist minvada la seva xifra de negoci.

La UHA vol agrair molt especialment tots els establiments que durant l’any que hem finalitzat, tant d’associats com de no associats, han participat en la recollida de dades que li ha  permès obtenir una magnífica eina en la millora de la gestió del sector turístic en general així com la nostra aportació al teixit tant econòmic com social del nostre país.

(Text: UHA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada