L’ocupació hotelera per a la setmana de Cap d’Any a Reis supera el 80%

L’ocupació hotelera per la darrera setmana de festes nadalenques ha superat el 71% previst inicialment amb les reserves confirmades fins al 22 de desembre i arriba aquest divendres al 81%. Tot i que no s’ha pogut assolir el 90% augurat amb les arribades de darrera hora, l’objectiu és aconseguir al 85% d’ocupació fins a Reis. Tot i que la setmana de Cap d’Any a Reis ha estat una mica pitjor del que esperaven, des de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), el seu director, Oscar Julián, ha celebrat que s’han pogut mantenir les tarifes i la facturació dels hotels no se n’ha ressentit especialment.

Partint d’una ocupació del 71% amb reserves confirmades al 22 de desembre, aquest divendres la xifra arribava al voltant del 80- 85%. Unes dades que no assoleixen les millors perspectives projectades per la UHA que esperava arribar al 90- 95% d’ocupació però que es valoren positivament sobretot en relació a les previsions inicials, segons ha indicat el director de l’entitat, Oscar Julián.

Mentre que la setmana de Nadal i Sant Esteve a Cap d’Any va ser el punt fort de les festes nadalenques amb una ocupació del 87%, de l’1 de gener a Reis ha estat més fluix perquè la setmana ha començat en dimarts i el dia 6 és diumenge i molta gent el vol passar en família, ha explicat Julián. Així, la setmana s’ha escurçat i, per tant, s’ha desplaçat menys gent.

Pel que fa a la procedència del turista, des de la UHA han detectat una important presència d’espanyols, seguits dels francesos, els anglesos i els russos. Aquests últims s’han notat especialment aquesta setmana ja que la campanya per al mercat rus va començar recentment, ha recordat Julián.

L’ocupació del conjunt de les festes nadalenques se situa en el 82,5%, a l’espera de veure com tanca aquest cap de setmana. ‘No hem arribat al 90% però s’han pogut mantenir les tarifes de manera molt consistent’, ha apuntat el portaveu de la UHA. Un fet que ‘ha afavorit que la rendibilitat i la facturació no hagin patit una davallada’.

TOTES LES NOTÍCIES