L’ocupació hotelera frega el 100% pel pont espanyol del Pilar

Turistes omplint l'avinguda Carlemany
Turistes omplint l’avinguda Carlemany. Foto: ATV

L’ocupació hotelera ha fregat el100% durant aquest darrer cap de setmana, de pont per als espanyols degut a la festivitat del Pilar. Segons ha informat la Unió Hotelera amb un comunicat de premsa, l’ocupació es va situar al 92% el divendres, al 97% el dissabte i va baixar al 89% el diumenge.

La valoració que es fa del pont espanyol des de la UHA és que “tot i les mesures imposades les darreres setmanes a bars i restaurants, l’ocupació ha estat molt bona els tres dies”. “A nivell de previsions vèiem que seria un bon pont, doncs és l’únic en el calendari abans de la temporada d’hivern, i així ha estat”, assegura el director de l’associació empresarial, Jordi Pujol, en la nota de premsa.

L’entitat recorda que les dades d’ocupació són tenint en compte els hotels que hi ha oberts, que en aquests moments són el 75% aproximadament.

 

SETMANA A MIG GAS
Si s’analitza l’ocupació hotelera de forma global per a la setmana del 5 a l’11 d’octubre, es pot arribar a la conclusió que ha estat una setmana a mig gas, ja que l’ocupació mitjana general ha estat del 54,78%.

Per zones, trobem que les parròquies de les Valls del Nord -Ordino i la Massana- i de la vall central -Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany- han tingut millors ocupacions que no pas a la Vall d’Orient -Canillo i Encamp, tenint en compte també el Pas de la Casa-. Així, a Ordino es va registrar una ocupació mitjana del 65%, a la Massana del 46,72%, a Escaldes-Engordany del 61,77% i en l’agregat d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria del 59,66%. A la Vall d’Orient, l’ocupació agregada va ser del 39,8%.

Per nacionalitats, els turistes espanyols van ser els més nombrosos (71%), seguits dels francesos (22%). Les altres nacionalitats van representar el 7% dels turistes.

TOTES LES NOTÍCIES