L’ocupació hotelera del mes de gener s’ha situat en el 73%, una xifra que el sector hoteler valora positivament ja que consolida unes xifres altes i difícils de superar. Els hotelers han confirmat la tendència a l’alça del turisme rus, que el mes anterior es va incrementar un 20%.

Els hotels van registrar aquest gener una ocupació del 73,30%, segons ha informat la Unió Hotelera. Es tracta d’una xifra que es manté estable respecte de l’any passat. Tan sols s’ha notat una petitíssima davallada del 0,3% causada per la sensació del mercat espanyol que no hi havia neu al Pirineu la primera quinzena. Aquesta sensació va desaparèixer amb les nevades i es van recuperar les reserves. De fet, aquesta remuntada es veurà traduïda en l’augment de l’ocupació al febrer.

Així doncs, tot i aquesta penalització, els hotelers han fet una valoració molt positiva de les xifres del primer mes de l’any. El president de la Unió Hotelera, Manel Ara, considera que un 73% és un índex molt alt i dífícil de millorar. Creu també que es consolida la tendència dels anys anteriors.

D’altra banda, Ara ha destacat una altra bona notícia, la recuperació del mercat rus després de dos anys de baixades entre el 50 i el 60%. Al gener l’arribada d’aquests turistes ha augmentat un 20%. De nou han tornat amb una estada mitjana d’entre 7 i 10 dies, que ajuda el sector sobretot pel que fa a l’ocupació entre setmana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada