hotels 1

El sector hoteler ha tingut aquest mes d’agost una de freda i una de calenta. La dada negativa ha estat el descens de l’ocupació global, la pitjor des del 2011. La positiva és que el preu mitjà s’ha incrementat al voltant del 3%. Les previsions per la tardor són incertes.
L’ocupació hotelera del mes d’agost s’ha tancat amb la pitjor xifra dels darrers quatre anys. Finalment s’ha quedat en un 72,14%. Una xifra negativa que trenca la tendència a l’alça registrada en temporades anteriors, lluny de les previsions inicials que es situaven al mateix nivell que l’any passat, és a dir, en un 77%.

Des de la Unió Hotelera atribueixen aquesta davallada a diversos factors. Un és l’increment de la capacitat de la plaça hotelera per la incorporació de nous establiments, concretament pisos de lloguer. També el mals resultats de la darrera setmana d’agost, tradicionalment molt variable.

La dada positiva és, segons la Unió Hotelera, l’increment del preu mitjà, entre un 2,5 i un 3%. Segons el director de l’entitat, Oscar Julian, aquest agost molts establiment han preferit mantenir les tarifes, un fet pel qual lluiten des de fa temps.

Pel que fa a les previsions per la tardor, són incertes. El proper cap de setmana llarg per Catalunya, el de la Diada, és variable i amb reserves d’última hora. Més enllà, Julian assegura que hi ha molta feina a fer perquè el novembre s’ha quedat sense campanya de promoció i omplir entre setmana és encara molt difícil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada