twitter

La rumorologia ha apuntat en més d’una ocasió, la possibilitat d’atorgar el Premi Nobel de la pau a una empresa dedicada a les NNTT. Ens estem referint a Twitter ja que en diferents exemples, la xarxa social de microblogging, s’ha erigit com a garant de les llibertats ciutadanes.

El mateix CEO de la signatura, Dick Costolo, en més d’una ocasió també, i sobretot durant les primaveres àrabs, va considerar que la de l’ ocell és la xarxa social de la llibertat d’expressió.

És cert que Twitter ha estat utilitzada per nombrosos activistes per escapar de la censura de governs autoritaris, però sembla ser que des de fa algun temps, aquesta àuria s’està esvaint.

Tal com informa el medi Business Insider la xarxa social ha bloquejat en els últims temps, comptes d’usuaris a petició d’alguns governs. Són casos paradigmàtics d’això la censura de comptes ucraïneses i ultranacionalistes a Rússia i comptes al Pakistan per publicar caricatures ofensives de Mahoma.

Segons el propi CEO aquesta censura es justifica pel fet que és preferible que es tanqui un compte a què es clausuri la pàgina web de l’ocell de tot un país com a punt de succeir a Turquia.

Sigui com sigui Twitter ha canviat les seves postures pel que fa a la llibertat d’expressió.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada