ocdeL’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha presentat aquest dijous una proposta d’estàndard global únic sobre l’intercanvi automàtic d’informació fiscal. El marc d’actuació, tal com informa l’Agència EFE, tindria una periodicitat anual i cobriria tot tipus d’ingressos financers de persones i societats des de la seva entrada en vigor, que es preveu per al 2015. El protocol se sotmetrà a l’aprovació dels ministres de Finances del G20 els propers 22 i 23 de febrer, i s’espera que l’OCDE presenti un comentari detallat sobre el nou estàndard i les solucions tècniques per implementar l’intercanvi d’informació a la reunió del G20 del proper setembre.

L’estàndard de l’OCDE indueix a les jurisdiccions que acceptin l’intercanvi automàtic –fins ara són 40 els països que s’han compromès a fer-ho ràpidament- a obtenir informació sobre les seves institucions financeres i intercanviar-la de forma automàtica amb altres jurisdiccions sobre una base anual. S’haurà de donar informació de tot tipus de guanys obtinguts per inversions, interessos, dividends, contractes d’assegurances i també balanços comptables i vendes d’actius financers. Als informes s’haurà de precisar els individus o les societats tenidores, fins i tot quan es tracti de trusts, fundacions i altres mecanismes pantalla.

L’OCDE ha posat de relleu que abans de la posada en marxa de l’estàndard, ‘és essencial’ que els països implicats es dotin d’un marc administratiu, de les capacitats i dels processos per garantir la confidencialitat de la informació que rebin i que només serà utilitzada per a la lluita contra el frau i l’evasió fiscal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada