ocde2L´OCDE ha fet públiques una sèrie de recomanacions dirigides a les empreses multinacionals per lluitar contra l’evasió fiscal. La voluntat és establir una base única en les regles fiscals internacionals per posar fi als abusos i potenciar que les grans empreses declarin els beneficis en el país on desenvolupen l’activitat. Es tracta de quinze recomanacions, set de les quals s´han publicat avui.

Aquestes noves recomanacions que ha fet l´Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) es basen, segons ha indicat el secretari general de l´organització, Angel Gurría, amb el que determina el G20. Gurría assegura que els abusos en aquest sentit representen una amenaça greu per a les recaptacions fiscals, sobre la sobirania i sobre l’equitat dels sistemes fiscals arreu del món.

Es tracta de quinze accions clau que s´hauran d´haver aplicat a final del 2015. La voluntat és ajudar els poders públics a protegir les bases d’imposició i oferir als contribuents més garanties, tot evitant la doble imposició. Avui s´han fet públics set d’aquests punts, alguns dels quals ha explicat el mateix director del centre de política i administracions fiscals de l´OCDE, Pascal Saint Amans. La base clau és que es vol evitar que les empreses declarin els beneficis en el país on duen a terme l´activitat.

És previst que aquestes recomanacions es tinguin molt en compte a la propera reunió dels ministres de Finances del G20 que se celebrarà aquest cap de setmana a Austràlia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada