A primera hora d’avui s’ha rebut un avís a la Central 062 de la Guàrdia Civil d’Osca, informant des d’un refugi que un muntanyenc francès (ATR, de 59 anys d’edat), havia sortit d’hora ahir al matí amb direcció a L ‘Artiga de Lin a la Vall d’Aran i que va deixar dit que avisaria quan arribaria, en no tenir notícies d’ell ho posaven en coneixement.

Personal de la Unitat Aèria de la Zona d’Aragó juntament amb personal del GREIM de Benasque i un metge del 061 s’han dirigit a la zona per recórrer l’itinerari que suposadament hauria seguit el muntanyenc.

D’altra banda personal del GREIM de Vielha ha iniciat les tasques de reconeixement de la zona pertanyent a Lleida.

Un cop s’han localitzat unes petjades en la neu des de l’aeronau, a la zona del Coll deth huro (Lleida), per la qual cosa s’ha traslladat al lloc a personal d’ambdós GREIM, veient dificultades les tasques per deixar els especialistes a causa de torb. Un cop a la zona els equips de rescat han localitzat una motxilla i uns esquís i una empremta a la neu que feien indicar que el muntanyenc havia caigut per la forta pendent, possiblement a causa de les condicions meteorològiques adverses ocorregudes en aquest moment.

A uns 150 metres és localitzat el cos sense vida del muntanyenc, els equips de rescat de la Guàrdia Civil han tingut dificultats per arribar fins al lloc, a causa de les contínues caigudes d’allaus a la zona, arribant a caure’n una just al corredor contigu a on es trobaven. Un cop han introduït el cos a la llitera, l’helicòpter l’ha recollit mitjançant un suport parcial i a causa de les condicions meteorològiques existents a Lleida s’ha optat per traslladar-lo fins Benasc (Osca).

El Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM) amb seu a Vielha i pertanyent a la Guàrdia Civil de Lleida, instrueix diligències.

Text: i foto Guardia Civil

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada