L’obsolescència programada, mite o veritat

ordinador

Quan es parla d’obsolescència programada, és a dir de la possibilitat que les pròpies marques donin una data de caducitat primerenca als aparells que venguin per incentivar el consum, molts exclamen que això són idees de gent paranoica. Podria ser així o podria no ser-ho. La veritat és que en favor dels que creuen en aquesta forma d’operar de les grans companyies, tenen en la següent notícia més motius per creure-ho.

Un taller de cotxes a Polònia, concretament a la localitat de Gdansk, porta usant des de fa 25 anys el mateix ordinador. Es tracta d’un Commodore 64, un ordinador de 8 bits de l’any 1982.

En l’actualitat l’ordinador encara s’empra per equilibrar els eixos de transmissió dels cotxes. A més i tal com han explicat des de la pròpia botiga a Commodore USA l’ordinador va sobreviure a una inundació i encara segueix funcionant perfectament.

Dotat d’un monitor amb pantalla de color verd, el Commodore 64 compta amb una disquetera i un teclat. En el seu dia l’ordinador va costar 600 dòlars.

Dit tot això que no deixa de ser una anècdota, cal fer-se les preguntes pertinents: Quants anys de vida útil en un entorn laboral té un ordinador actualment? Sens dubte si alguna cosa hem après dels vells ordinadors és que tenen molt més recorregut que els nous productes. Ja sigui pel programari que ràpidament queda obsolet o per les mateixes tares, si alguna cosa podem assegurar és que un ordinador d’avui dia difícilment sobreviuria a una inundació.

Per Tecnonews / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES